HuaweiYleinen

Huawei testaa älypuhelinta omalla käyttöjärjestelmällään – Odotetaan myyntiin vielä tänä vuonna

Tuorein Kiinasta kantautuva raportti vihjaa jälleen Huawein testaavan älypuhelinta yhtiön omalla käyttöjärjestelmällä. Lisäksi raportti kertoo puhelimen olevan tulossa myyntiin mahdollisesti jo kuluvan vuoden aikana.

Huhuissa Huawein oma käyttöjärjestelmä kantaa nimeä HongMeng OS, vaikka Huawei ei ole sitä virallisesti vielä vahvistanut. Huawein tiedetään kehittäneen käyttöjärjestelmää jo vuosia ja nyt sille on tulossa mahdollisesti myös käyttöä, sillä yhtiö on ollut muutaman kuukauden jo Yhdysvaltojen kieltolistalla, joka estää muun muassa Googlen Android-käyttöjärjestelmän hyödyntämisen. Huawei on viime vuosina luottanut ainoastaan Androidiin ja on sen avulla noussut maailman toiseksi suurimmaksi älypuhelinvalmistajaksi.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Raportin mukaan ensimmäinen omalla käyttöjärjestelmällä varusteltu puhelin olisi hinnoiteltu noin 2000 juaniin, eli alle 300 euron hintaiseksi. Huawein antamien tietojen mukaan HongMeng OS on kehitetty pääasiassa IoT-laitteita ajatellen, mutta se voidaan muuntaa myös älypuhelimille. Huawein käyttöjärjestelmä saatetaan nähdä jo tällä viikolla, kun Honor julkaisee oman älytelevisionsa Kiinassa.

Viime viikolla Huawein hallituksen puheenjohtaja Liang Hua kertoi Huawein ulkomaanliiketoiminnan palautuneen 80 prosentin tasolle siitä, mitä se oli ennen kieltolistalle joutumista. Liang vahvisti myös, että jos oikeus Android-käyttöjärjestelmään sallitaan, niin Huawei suosii sitä, mutta jollei yhtiö voi käyttää Androidia, niin Huawei pystyy kehittämään oman käyttöjärjestelmän ja ekosysteemin.

Lähde: Global Times

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Huawei