XiaomiYleinen

Xiaomi vahvisti: Uusi 5G-puhelin tulossa pian

Kiinalainen Xiaomi on ollut yksi ensimmäisistä älypuhelinvalmistajista, joka on tuonut markkinoille 5G-puhelimen. Helmikuussa julkaistiin Euroopassa Xiaomi Mi MIX 3 5G, joka tarjoaa huippuluokan teknisiä ominaisuuksia sekä 5G-modeemin. Kyseessä oli samalla myös yksi markkinoiden edullisimmista 5G-puhelimista, kun kilpailijoiden ensimmäiset 5G-puhelimet maksavat lähemmäksi 1000 euroa.

Tänään Xiaomi on vahvistanut Weibossa yhtiön kehittävän uutta 5G-älypuhelinta ja sen on kerrottu tulevan markkinoille ”pian”. Valitettavasti tarkkaa aikataulua laitteen julkaisulle ei annettu, mutta odotuksien mukaan kyseessä on syksyn aikana julkaistava Xiaomi Mi MIX 4 -puhelin tai erillinen Xiaomi Mi 9 5G -versio.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tuleva 5G-puhelin on myös läpäissyt Kiinan CCC-sertifikaatin, joka on vahvistanut, että kyseessä on Xiaomin puhelin, jonka on valmistanut FIH Precisions Electronics Co. Ltd. Lisäksi listaus vahvistaa puhelimen mallikoodin olevan M1908F1XE. Sertifikaatti vahvistaa myös Xiaomin aikovan parantaa huippupuhelimen akun latausnopeutta ja puhelin tuleekin saamaan tuen 45 watin latausnopeudelle, kun aikaisemmin Xiaomin puhelimissa on nähty vain tuki 27 watin lataukselle.

Uusi 5G-puhelin on saanut CCC-sertifikaatin.

Toistaiseksi tulevasta 5G-puhelimesta ei ole muita vuotaneita tietoja. Todennäköisesti tulevien viikkojen tai kuukausien aikana tullaan näkemään lukuisia vuotoja puhelimesta, joten lähempänä julkaisua laitteesta tiedetään varmasti hieman enemmän. Todennäköisesti Xiaomi tulee hyödyntämään puhelimessa tuoretta Snapdragon 855 Plus -huippupiiriä.

Lähde: Xiaomi (Weibo)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Xiaomi