HuaweiYleinen

Huaweilta saattaa olla tulossa uusi Kirin 9100 -järjestelmäpiiri ja Huawei P60 -älypuhelin

Huawei P50

Kiinalainen älypuhelinvalmistaja Huawei on ollut suurissa haasteissa viimeiset vuodet Yhdysvaltojen asettamien sanktioiden takia. Kaupparajoitusten takia Huawei ei ole voinut tehdä yhteistyötä amerikkalaisyhtiöiden, kuten Googlen kanssa. Huaweilla ei myöskään ole pääsyä puolijohdevalmistaja TSMC:n asakkaaksi. Tästä huolimattta Huawei on jatkanut älypuhelin liiketoimintaansa ja kehittänyt oman HarmonyOS-käyttöjärjestelmän, joka käyttää muun muassa omaa sovelluskauppaansa.

Nyt huhuissa Huawei Central -sivusto huhuilee, että Huaweilta voitaisiin nähdä uusi Huawei P60 -älypuhelin, joka saisi sisäänsä uuden, yhtiön oman HiSilicon Kirin 9100 -järjestelmäpiirin. Piiri olisi valmistettu 14 nanometrin valmistusprosessilla, ja olisi sivuston mukaan tehojen puolesta verrattavissa modernimpien 5 nanometrin valmistusprosessien kanssa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Vertailun vuoksi esimerkiksi Applen käyttämän 5 nanometrin valmistusprosessin ansiosta järjestelmäpiirissä on 15 miljardia transistoria, kun vuoden 2015 iPhone 6s -älypuhelimen 14 nanometrin valmistusprosessilla valmistetussa A9-järjestelmäpirissä on vain 2 miljardia transistoria. Tähän verrattaessa puheet 5 nanometrin viivaleveyteen vertailukelpoisesta 14 nanometrin valmistusprosessista kuulostavat absurdeilta.

Huhujen mukaan Huawei P60 -huippupuhelin voisi olla tulossa markkinoille vuonna 2023. Julkaisuun on vielä paljon aikaa, joten huhuun kannattaa suhtautua suurella varauksella. Mikään ei ole varmaa, mutta lähempänä mahdollista julkaisua saamme lisätietoja niin Huawei P60-älypuhelimesta, kuin mahdollisesta Kirin 9100 -järjestelmäpiiristä.

Lähde: Huawei Central, Gizmochina

1 Kommentti

  1. Yllättävän kovia luureja nämä P-sarjalaiset, kokonsa puolesta aina perusmalli se houkuttelevin. On saattanut Suomessa tai maailmalla saada perusmallia kohtuu hintaan kun ei ihan uunituoreena osta. Paljon odotan Huaweilta kyllä, tosin en ihan ymmärrä suuntaa mihin EMUI-käyttöliittymäänsä ovat kehittäneet. Omaan nykyiseen P30-puhelimeen tuli EMUI 12 yllättäin vähän aikaa sitten ja se on ihan jees, ei juuri muuttunut edellisestä, mutta akku kuluu mielestäni hivenen nopeammin ja välillä kotiruutu jäätyy muutamaksi sekunniksi – onneksi harvoin. Toivottavasti vielä saadaan Suomeen myyntiin laajemmin P-sarjaa kuin pelkästään HobbyHallissa tai tuollaisessa, tosin en ole itse asiakas ennen kuin vakuuttavat EMUI:n kehityksen suhteen.

Kommentoi

Lisää aiheesta:Huawei