HuaweiYleinen

Huawei vahvisti: Ensimmäinen verenpainetta mittaava älykello tulossa tänä vuonna

Huawei on tänään vahvistanut Kiinassa, että yhtiö tulee julkaisemaan verenpainetta mittaavan älykellon vuoden 2021 aikana. Huawein mukaan uutuuskello on läpäissyt vaadittavat sertifikaatit, mutta toistaiseksi tarkempaa tietoa julkaisusta ei ole kerrottu.

Jo tammikuussa Huawei kertoi yhtiön veranpainetutkimushankkeesta, jotta se voitaisiin tuoda älykelloihin. Nyt Huawei on vahvistanut, että yhtiön ensimmäinen verenpainetta mittaavat älykello on läpäissyt lääketieteellisten laitteiden sertifikaatin. Huawei on myös vahvistanut uuden älykellon julkaisun tapahtuvan vuoden 2021 toisella puoliskolla, eli heinä-joulukuussa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Huawei on myös aikaisemmin vahvistanut kehittävänsä älykelloihinsa kehon lämpötilan mittausta sekä sepelvaltimotaudin seulontatutkimusta. Huawei on tuonut kelloihinsa Kiinan markkinoilla myös EKG-ominaisuuden, mutta globaalisti näitä ominaisuuksia ei ole vielä otettu käyttöön.

Verenpainemittaus on jo aikaisemmin tuotu päivityksenä Samsungin älykelloille, joten Huawei tulee ominaisuuden kanssa hieman jälkijunassa.

Lähde: Weibo (kiinaksi)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Huawei