HonorYleinen

Honor 50 saattaa olla ensimmäinen älypuhelin uudella Snapdragon 7 -sarjan järjestelmäpiirillä

Tältä näyttänee Honor 50.

Qualcomm on esitellyt tänä vuonna jo yhden uuden Snapdragon 7 -sarjan järjestelmäpiirin, joka kantaa nimeä Snapdragon 780G ja on koodiltaan SM7350. Kyseinen järjestelmäpiiri on nähty jo aikaisemmin Xiaomi Mi 11 Lite 5G -puhelimessa. Qualcomm on kehittämässä Kiinasta kantautuvien tietojen mukaan myös hieman karsitumpaa järjestelmäpiiriä, joka tullaan näkemään mahdollisesti ensimmäisenä Honorin uutuuspuhelimessa.

Nähtävästi Qualcommilla on työn alla uusi SM7325-koodilla kulkeva järjestelmäpiiri, joka on huhuissa nimetty Snapdragon 775G -järjestelmäpiiriksi. Kiinasta kantautuvien tietojen mukaan uusi Snapdragon 775G -järjestelmäpiiri saatettaisiin nähdä ensimmäisenä Huaweista irtautuneen Honorin uudessa Honor 50 -älypuhelimessa. Tieto on peräisin varsin luotettavalta vuotajalta, joka on ollut oikeassa monissa asioissa myös aikaisemmin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kyseessä olisi myös ensimmäinen kerta, kun Honor-puhelimessa nähtäisiin Qualcommin 5G-järjestelmäpiiri. Huawein alaisuudessa puhelimissa luotettiin yhtiön omiin Kirin-järjestelmäpiireihin, mutta nyt Honor joutuu luottamaan kumppaneiden valmistamiin järjestelmäpiireihin lukuisien muiden älypuhelinvalmistajien tapaisesti. Honor 50 -malliston julkaisua on huhuttu vielä toukokuun aikana, mutta toistaiseksi Honor ei ole itse vahvistanut julkaisua. Honor 50 -puhelimen odotetaan olevan malliston edullisin laite, mutta odotuksissa ovat olleet myös Honor 50 Pro- ja Honor 50 Pro+ -puhelimet, joissa saatetaan nähdä Snapdragon 888 -järjestelmäpiirit.

Yhteistyö Qualcommin kanssa ei ole yllätys, sillä Honor ilmoitti jo tammikuussa aloittaneensa yhteistyön Qualcommin kanssa. Lisäksi Honor on kertonut saaneensa yhteistyön käyntiin lukuisien muidenkin tärkeiden kumppaneiden kanssa, joiden kanssa yhteistyötä ei voitu tehdä Huawein alaisuudessa. Toistaiseksi Honor tai Google eivät ole vahvistaneet yhteistyötään, mutta odotuksien mukaan Honor 50 -puhelimet tulisivat tarjolle globaalisti vuoden toisella puoliskolla Googlen palveluiden kanssa.

Lähde: Weibo (kiinaksi)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Honor