HuaweiYleinen

Huawei vahvisti: Erikoinen älykellon ja kuulokkeet yhdistävä Huawei Watch Buds tulee myyntiin globaalisti

Huawei Watch Buds / Kuva: Huawei

Huawei on järjestänyt Etelä-Afrikassa julkaisutilaisuuden, jossa esiteltiin paikallisille markkinoille Mate 50 Pro -älypuhelin. Tilaisuuden yhteydessä kiinalaisvalmistaja vahvisti myös tuovansa globaalisti saataville mielenkiintoisen Huawei Watch Buds -älykellon.

Huawei Watch Buds esiteltiin jo viime joulukuussa Kiinan markkinoilla, mutta pian se tullaan esittelemään globaalisti. Älykellon ja kuulokkeet yhdistävän laitteen kerrotaan tulevan pian saataville Etelä-Afrikassa, mutta tarkkoja saatavuus- ja hintatietoja ei vahvistettu.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Huawei Watch Buds

Laitteen julkaisua voidaan odottaa myös Euroopassa, sillä Huawein älykellot ja kuulokkeet myyvät paremmin kuin puhelimet. Yksi mahdollinen julkaisuajankohta voisi olla MWC-messut helmikuun ja maaliskuun vaihteessa. Todennäköisesti tietoja saadaan enemmän lähiaikoina.

Huawei Watch Buds -älykellon erikoisuus on kellotaulun alapuolelta löytyvät pillerimuotoiset langattomat nappikuulokkeet. Kellotaulu avautuu ylöspäin, joten kello toimii kuulokkeiden latauskotelona. Huawei Watch Buds -kellon kanssa kuulokkeet kulkevat aina mukana. Kuulokkeiden luvataan kiinnittyvän kellon sisälle tukevasti magneettien avulla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Huawei Watch Buds -kellossa käytetään 3D-kaarevaa näyttölasia ja runko on valmistettu teräksestä. Huawei tarjoaa kellosta kahta versiota, jotka ovat musta ja hopea. Mukana on myös väriin sopiva nahkaranneke. Kello painaa noin 66,5 grammaa ilman ranneketta. Kellosta on tehty IP54-luokituksen mukaisesti roiskevedenkestävä.

Näyttö on kooltaan 1,43 tuumaa ja se perustuu AMOLED-tekniikkaan. Näytössä on 466 x 466 pikselin tarkkuus. Kellossa on 3 päivän mittainen akunkesto ja kuulokkeissa on 3 tunnin akunkesto melunvaimennuksella. Kellon lataus onnistuu langattomasti.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Älykello itsessään tarjoaa Huawein kelloille tutut terveys- ja urheilutoiminnot. Huawei Watch Buds tukee unen seurantaa, jatkuvaa sykkeen mittausta sekä veren happipitoisuuden analysointia. Tuettuna on yli 80 urheilutilaa.

Kuulokkeiden kerrotaan painavan ainoastaan 4 grammaa. Kuulokkeisiin on saatu eleohjaus kosketuspinnan ansiosta. Äänentoiston luvataan olevan hyvällä tasolla ja tuettuna on myös melunvaimennus. Puheluissa kuulokkeet tukevat myös tekoälyyn pohjautuvaa kohinanvaimennusta.

Huawei Watch Buds tuli saataville jo Kiinassa 2988 juanin suositushintaan, joka vastaa noin 407 euroa.

Lähde: Twitter (Huawei Mobile)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Huawei