AppleYleinen

Vuotaja: Syksyn iPhone-uutuuksissa nähdään Wi-Fi 6E – Apple keskeyttänyt toistaiseksi oman Wi-Fi-modeeminsa kehityksen

Apple julkaisee tuttuun tapaan syksyllä uudet iPhone 15 -sarjan älypuhelimet, jotka ovat jo pitkään olleet erinäisten huhujen kohteena. Nyt Applen asioista hyvin perillä oleva Ming-Chi Kuo on kertonut omia arvioitaan tulevien iPhone-puhelimien yhteystekniikoista.

Kuon mukaan iPhone 15 -sarjassa Apple ottaa käyttöön uusimpaan Wi-Fi 6E -standardiin perustuvan tekniikan. Applelle Wi-Fi 6E -modeemeita toimittaisi yhdysvaltalainen Broadcom. Aiemmin Apple on käyttänyt Broadcomin Wi-Fi 6E -modeemeita viime vuonna esitellyissä iPad Pro -tableteissa sekä viime viikolla julkistetuissa MacBook Pro -kannettavissa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Aiemmin tammikuussa Bloombergin Apple-reportteri Mark Gurman kertoi, että Apple olisi korvaamassa Broadcomin Wi-Fi- ja Bluetooth-piirit omalla tekniikat yhdistävällä piirillään joko vuonna 2024 tai 2025. Nyt Kuo on kertonut, että Apple olisi toistaiseksi keskeyttänyt omien Wi-Fi- ja Bluetooth-piirien kehityksen ”joksikin aikaa”.

Kuon mukaan Apple on aiemmin kehittänyt ainoastaan omaa Wi-Fi-piiriä, eikä Wi-Fi- ja Bluetooth-yhdistelmäpiiriä. Kahden teknologian yhdistäminen on haastavampi prosessi kuin sirujen kehittäminen erillään toisistaan. Tällä hetkellä Apple käyttää Broadcomilta nimenomaan yhdistelmäpiirejä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kuo lisää, että kehitystyöhön otettu tauko ei johdu suunnittelun haasteista, vaan siitä, että tällä hetkellä Apple haluaa panostaa sirusuunnittelussa 3 nanometrin viivanleveydellä valmistettaviin järjestelmäpiireihin. 3 nanometrin viivanleveydellä valmistettavia järjestelmäpiirejä olisi tarkoitus nähdä muun muassa tämän vuoden MacBook-kannettavisa ja iPhone 15 Pro -sarjan älypuhelimissa. Kuon mukaan Applen resurssit eivät tällä hetkellä riitä kehittämään Wi-Fi-, Bluetooth- ja järjestelmäpiiritekniikoita samanaikaisesti.

Omien Wi-Fi- ja Bluetooth-piirien lisäksi Apple on korvaamassa Qualcommilta tulevat 5G-modeemipiirit omilla piireillään. Applella on tavoitteena vähentää reilusti riippuvuutta kolmansista osapuolista ja suunnitella mahdollisimman paljon itse käytettävistä komponenteista.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Aiemmin tammikuussa uutisoimme siitä, että Apple olisi suunnittelemassa itse omat microLED-näyttöpaneelinsa, jotka nähtäisiin Gurmanin mukaan markkinoilla aikaisintaan vuonna 2024. Muutos olisi lähestulkoon yhtä suuri kuin siirtyminen Intelin-järjestelmäpiireistä omiin M-sarjan ARM-pohjaisiin järjestelmäpiireihin vuonna 2020.

Lähde: Medium.com

Kommentoi

Lisää aiheesta:Apple