HuaweiYleinen

Huawei vahvisti: Nova 9 julkaistaan globaalisti 21. lokakuuta – uutuuspuhelimet ilman 5G-yhteyksiä ja Googlea ovat kalliita

Huawei kertoi jo muutama viikko sitten järjestävän 21. lokakuuta uuden puhelimen lanseeraustilaisuuden Euroopassa. Tilaisuudessa olisi voitu nähdä globaaleille markkinoille esimerkiksi Kiinassa jo julkaistut P50-sarjan huippupuhelimet ja ajankohta olisi sopinut hyvin uusien Mate-malliston puhelimien julkaisuun. Huawei on nyt vahvistanut virallisesti kyseessä olevan uusien Huawei Nova 9 -puhelimen globaali julkaisu.

Vahvistus Huawei Nova 9 -puhelimen julkaisusta on saatu Huawein sosiaalisen median päivityksistä, joissa on kerrottu Nova 9:n olevan tulossa. Lisäksi uudessa vihjailevassa teaser-kuvassa Huawei on kertonut luvassa olevan uusia Nova-sarjan laitteita, joka viittaisi useamman mallin julkaisuun. Todennäköisesti tilaisuudessa nähdään vain Nova 9 -perusmalli sekä valikoiduilla markkinoilla aikaisemmin julkaistu Nova 8i -puhelin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Nova 9 -puhelimen tiedetään tarjoavan 6,57 tuuman kokoisen kaartuvan OLED-näytön, jossa on Full HD+ -tarkkuus sekä 120 hertsin virkistystaajuus. Lisäksi tehoista on vastaamassa 4G-modeemilla varusteltu Snapdragon 778G -järjestelmäpiiri. Takaosassa on todennäköisesti neloiskamera, joka koostuu 50 megapikselin pääkamerasta, 8 megapikselin ultralaajakulmakamerasta, 2 megapikselin syvyyskamerasta sekä 2 megapikselin makrokamerasta. Etuosassa on 32 megapikselin etukamera.

Toinen tulevista tuotteista on Nova 8i, jossa on 6,67 tuuman LCD-näyttöpaneeli, Snapdragon 662 -järjestelmäpiiri sekä 8 gigatavua RAM-muistia. Huawei tarjoilee puhelimessa myös 64 megapikselin neloiskameran, 4300 milliampeeritunnin akun sekä 66 watin pikalatauksen. Molemmat Nova 9- ja Nova 8i -puhelimet rajoittuvat vain 4G-yhteyksiin, eikä niissä ole Googlen palveluita.

Euroopassa Huawein odotetaan tuovan valikoiduilla markkinoilla myyntiin Nova 9 -puhelimen 8 + 128 gigatavun versiossa 549 euron hintaan ja Nova 8i -puhelimen 6 + 128 gigatavun versiossa 349 euron hintaan. Vaikka puhelimet eivät teknisesti vastaa tämän hetken markkinaa, niin Huawei ei selvästi pyri edes hinnoittelulla kilpailemaan.

Lähde: Twitter (Huawei Mobile), Winfuture.de

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Huawei