HuaweiYleinen

Huawei Watch D -älykello julkaistiin Suomessa 449 euron hinnalla – erikoisuutena verenpaineen mittaus

Huawei Watch D

Huawei on tänään esitellyt Suomen markkinoille Watch D -älykellon, joka laajentaa yhtiön älykellojen kategoriaa tarjoamaan myös enemmän terveyspainotteista ratkaisua. Kello julkaistiin alun perin jo viime vuoden joulukuussa Kiinassa, mutta ensimmäisillä Euroopan markkinoilla se nähtiin toukokuussa. Suomessa kello on tullut nyt myyntiin.

Mielenkiintoisella verenpaineen mittauksella varusteltu Huawei Watch D tulee myyntiin 7. marraskuuta ja hintaa sillä on 449 euroa. Kellosta on ainoastaan yksi väriversio, joka on musta. SuomiMobiilin arvostelun kellosta voi käydä lukemassa alapuolella olevan linkin takaa.

LUE MYÖS: Testissä Huawei Watch D – mielenkiintoinen terveyskello verenpaineen mittauksella ja EKG-toiminnolla

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tällainen on Huawei Watch D

Uutuuskellon rakenteessa Huawei hyödyntää alumiinia ja yleismuotoilu on neliömäinen. Rakenteellisesti Huawei Watch D on IP68-luokituksen mukaisesti pölyn- ja vedenkestävä. Kellosta on yksi väriversio, joka on klassinen musta.

Kellossa on kerrottu olevan 1,64 tuuman AMOLED-näyttöpaneeli, jossa on 456 x 280 pikselin tarkkuus. Huawei on laittanut Watch D -kelloon useita antureita, joita ovat optinen sykeanturi, lämpöanturi, ALS-sensori sekä EKG-anturi. Huawei on ilmoittanut laitteen mitoiksi 51 x 38 x 13,6 millimetriä ja painoa on 40,9 grammaa. Kello tukee Android-, iOS- ja HarmonyOS -puhelimia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Huawei Watch D -älykellon yksi suurimmista myyntivalteista on tuki verenpaineen mittaukselle sekä EKG-sydenfilmin mittaamiselle. Huawei hyödyntää kellossa mikroilmapumppuja, ilmatyynyjä ja muita erikoisrakenteita, jotka mahdollistavat aikaisempaa luotettavamman mittaustarkkuuden. Huawein mukaan verenpaineen mittaamisen virhemarginaali on ainoastaan 3 mmHg. Kellon mukana toimitetaan eri kokoisia rannekkeita sekä ilmatyynyjä, joiden asettaminen oikein mahdollistaa tarkemman tuloksen.

Verenpaineen mittaamisessa käytetään hyödyksi Huawei TruBP -algoritmia, jonka avulla pystytään tarjoamaan mittausapua. Algoritmi tunnistaa muun muassa epänormaalit mittausasennot ja ohjaa tämän myötä oikeampaan käyttöön. Kello osaa myös älykkäästi muistuttaa käyttäjäänsä veren paineen mittaamisesta. Huawein mukaan tulokset mittauksesta saadaan vain yhdessä minuutissa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kellossa on sisäänrakennettuna myös EKG-anturimoduuli, joka tukee EKG-signaalien keräämistä ja sen avulla kello pystyy tuottamaan reaaliaikaisia raportteja sydämen terveydestä. Huawei on saanut EKG-mittaukselle ja verenpaineen mittaukselle myös CE-sertifikaatin, joten niitä voidaan käyttää myös Suomessa.

Huawei on laittanut kelloon yli 70 urheilutilaa ja akunkesto on 7 päivää tyypillisessä käytössä. Kelloa voidaan ladata kätevästi langattomalla latauksella. Tuettuna on Huawein muistakin älykelloista tuttuja ominaisuuksia, kuten veren happipitoisuuden mittaus, unen seuranta, stressin mittaaminen sekä kehonlämpötilan mittaaminen.

Lähde: Huawein tiedote

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Huawei