HuaweiSponsoroitu

Juoksijan unelmakellon taustalla on yllättävää suomalaisosaamista – Huawei Watch GT Runnerin ”aivot” on kehitetty Suomessa

Huawei Watch GT Runner

Huawei Watch GT Runner on erityisesti juoksijoille suunnattu älykello, joka sopii niin peruskäyttäjille kuin aloitteleville urheilijoillekin. Älykellon terveys- ja urheilutoimintojen osalta taustalla on lisäksi vahvaa suomalaisosaamista..

Uutuuskello on rakennettu tarkan 1,43-tuumaisen pyöreän AMOLED-näytön ympärille, ja akunkesto on jopa kaksi viikkoa. Käyttöjärjestelmänä on Huawein itse kehittämä monipuolinen HarmonyOS 2.1, joka takaa toiminnan yhdessä Android- ja iOS-laitteiden kanssa. Kellossa on Suomessa kehitetty TruSport-algoritmi, jonka avulla käyttäjät pääsevät tarkastelemaan laajoja urheilutietoja.

Huawei Watch GT Runner on suunniteltu kevyeksi, jonka ansiosta kelloa on mukavaa pitää kädessä. Älykello on myös 5 ATM- luokituksen mukaisesti vedenkestävä, joten se kestää käyttöä esimerkiksi juostessa rankkasateessa. Huawei Watch GT Runner on Suomessa saatavilla mustassa väriversiossa laajasti useiden jälleenmyyjien kautta. Kellon suositushinta on 279 euroa, ja se on ostettavissa alla olevan linkin kautta.

Osta HUAWEI Watch GT Runner -älykello täältä

Huawei Watch GT Runnerin tärkeimmät tiedot:

 • Näyttö: 1,43 tuumaa, AMOLED (466 x 466)
 • Tallennustila: 4 gigatavua
 • Yhteydet: Bluetooth 5.2, NFC
 • Akku: 451 milliampeerituntia, jopa kahden viikon akunkesto
  • Lataus: 10 watin langaton lataus (laturi toimitetaan mukana)
 • Käyttöjärjestelmä: HarmonyOS 2.1
 • Sensorit: GPS, kiihtyvyysanturi, gyroskooppi, valoanturi, ilmanpaineanturi, lämpösensori, sykeanturi, SpO2
 • Mitat: 46,4 x 46,4 x 11 millimetriä
 • Paino: 38,5 grammaa (ilman ranneketta)
 • Valmistusmateriaalit: Polymeerikuitu
 • Vedenkestävyys: 5 ATM
 • Värit: Musta
 • Tuetut ekosysteemit: HarmonyOS 2+, Android 6.0+ tai iOS 9.0+
 • Suositushinta: 279 euroa

Edistyneiden treeniominaisuuksien ydin on kehitetty Suomessa

Huawei Watch GT Runnerin ja muiden Huawein uutuuskellojen avainominaisuuksia ovat kattavat urheilu- ja terveysominaisuudet. Kellojen urheilutoimintojen taustalla on Suomessa kehitetty TruSport-algoritmi, joka vastaa muun muassa käyttäjän fyysisen aktiivisuuden ja harjoittelun seurannasta. Näiden ohella TruSport määrittelee muun muassa yksilölliset, käyttäjän kuntoon perustuvat dynaamiset harjoittelualueet ja laskee harjoittelun aiheuttaman kuormituksen.

”Kyse on käyttäjän fysiologian skannaamisesta reaaliaikaisesti harjoituksen aikana, jotta voidaan määrittää juoksijan aerobinen kapasiteetti ja juoksukyky. Näiden tietojen perusteella TruSportin algoritmit voivat antaa palautetta ammattimaisesti suunniteltujen ja tieteellisesti perusteltujen harjoitusohjelmien muodossa”, sanoo Huawein tutkimus- ja tuotekehityskeskuksen johtava tutkija Petri Wiklund.

TruSport hoitaa Huawei Watch GT Runner -älykellossa myös käyttäjän maksimaalisen hapenottokyvyn arvioinnin. Maksimaalinen hapenottokyky kertoo hengitys- ja verenkiertoelimistön kyvystä kuljettaa happea maksimaalisessa rasituksessa ja siksi se on yksi kestävyysliikunnan ja toimintakyvyn tärkeimmistä mittareista. Hapenottokyky kertoo käyttäjän aerobisesta kunnosta, ja Huawein algoritmi arvioi VO2max-arvon analysoimalla käyttäjän kävely- tai juoksuvauhdin ja sydämen sykkeen suhdetta.

Petri Wiklund kertoo alla olevalla videolla TruSport-algoritmista sekä muista Suomessa kehitetyistä ratkaisuista, joita Huawein uusissa älykelloissa käytetään.

Uutena ominaisuutena Huawei Watch GT Runner -älykellossa on juoksukykyindeksi (RAI), joka auttaa arvioimaan käyttäjän juoksukyvykkyyden muun muassa sykehistorian, juoksutahdin, matkan, juoksutiheyden ja muiden monitahoisten datapisteiden avulla. Kyseessä on hyvin monimutkainen prosessi, mutta Huawei Watch GT Runner tekee siitä käyttäjälle helpommin ymmärrettävää.

Huawei on varustellut uutuuskellon uudella TruSeen 5.0+ -järjestelmällä, jonka pohjana on uusittu sykkeenmittausmoduuli, joka takaa aikaisempaa tarkemman ja paremman mittaustarkkuuden. TruSeen 5.0+ -järjestelmän tehokas häiriöitä ehkäisevä suunnittelu hallitsee aiempaa paremmin äkilliset ja epätasaiset liikkeet, jolloin mittaustarkkuus pysyy korkeana esimerkiksi HIIT-, jooga-, naruhyppely- ja aerobisissa harjoitteissa. Huawei Watch GT Runnerin sykkeenmittaustarkkuus voi useimmissa tilanteissa yltää jopa 97 prosenttiin.

Tarkkojen mittaustuloksien pohjana on aina laadukas paikannustekniikka, ja Huawei Watch GT Runner hyödyntääkin viittä satelliittijärjestelmää: GPS:ää, Beidouta, GLONASS:ia, Galileoa ja QZSS:ää. Kelloon on sisäänrakennettu kahden kaistan ja viiden järjestelmän GNSS-paikannussiru, jonka antennit on piilotettu polymeerikuidusta valmistettuihin rannekkeen kiinnityskohtiin. Huawei Watch GT Runnerissa tämä uudenlainen toteutus vähentää metallimateriaalien aiheuttamia häiriöitä paikannussignaalissa.

Huawei Watch GT Runnerin urheilutoiminnot on kehitetty kaikkien käytettäväksi riippumatta siitä, onko kello ammattiurheilijan vai aloittelijan ranteessa. Aloittelijoille kello antaa ehdotuksia harjoittelumäärästä ja palautumisajasta, mutta se helpottaa myös fysiologisen kehityksen seuraamista ja tarjoaa pitkän aikavälin harjoitusanalyysin. Kellon harjoitusohjelmat on kehitetty yhteistyössä urheilufysiologien, juoksijoiden ja juoksuvalmentajien kanssa.

Kehittyneiden juoksuominaisuuksien ohella Huawei Watch GT Runner tarjoaa myös paljon muita toimintoja. Perinteisen jatkuvan sykkeenmittauksen ohella kello osaa mitata jatkuvasti veren happipitoisuutta, seurata unen laatua sekä seurata naiskäyttäjien kuukautiskiertoa.

Suunniteltu kevyeksi

Huawei Watch GT Runner on suunniteltu kevyeksi ja miellyttäväksi käyttää urheilusuorituksien aikana. Valmistusmateriaalina on käytetty vahvaa ja kestävää polymeerikuitua, keramiikkapinnoitetta sekä titaania. Painoa on ilman ranneketta vain 38,5 grammaa, joten se ei pääse rasittamaan ranteessa pidettäessä. Huawei on viimeistellyt juoksijoille suunnatun kellon 5 ATM -luokituksen mukaisella vedenkestävyydellä, joten hikeä tai vettä ei tarvitse vältellä urheilleissa.

Kellon mukana toimitetaan laadukas antibakteerinen silikoniranneke, joka on hengittävä, eikä se hiosta käytettäessä. Huawei Watch GT Runnerin käyttäjän ei tarvitse siis jännittää kellon joutuessa treenatessa kosketuksiin hien tai lian kanssa. Huawei on käyttänyt kellon muotoilun inspiraation lähteenä urheiluautojen virtaviivaista muotoilua.

Huawei Watch GT Runneria voi pitää kädessä pidempiäkin aikoja sen kevyen, kestävän ja miellyttävän rakenteen sekä pitkän akunkeston ansiostaakunkesto. Älykellossa on suuri akku, joka yltää jopa 14 päivän mittaiseen akunkestoon täydellä latauksella ja kovassakin käytössä akku kestää jopa 7 päivää. Huawei Watch GT Runneria pystyy myös lataamaan helposti esimerkiksi älypuhelimella, sillä se tukee langatonta latausta.

Pitkän akunkeston ansiosta Huawei Watch GT Runner -älykellosta voidaan ottaa kaikki hyöty irti. Käyttäjän on esimerkiksi helppo seurata unta, koska kelloa ei tarvitse ladata joka yö.

Toimii saumattomasti Android- ja iOS-laitteiden kanssa

Huawei Watch GT Runner on suunniteltu toimimaan saumattomasti Android- ja iOS-käyttöjärjestelmiin perustuvissa puhelimissa, joten Huawein uutuuskellon voi hankkia minkä tahansa puhelimen kaveriksi. Älykellon käyttäminen ei rajoitu vain yhteen ekosysteemiin, vaan Huawei haluaa tarjota kehittyneet terveys- ja urheilutoiminnot kaikille käyttäjille.

Käyttöjärjestelmänä Huawei Watch GT Runner -älykellossa on uusin HarmonyOS 2.1, jonka ekosysteemistä löytyy sovelluksia muun muassa matkustamiseen, pelaamiseen, erilaisiin elämäntapoihin, viihteeseen ja työntekoon. Huawei Watch GT Runnerin älykkäät toiminnot sekä vahva urheilu- ja terveysseuranta tekevätkin siitä sopivan kumppanin juoksijan ja muiden käyttäjien arkeen.

Älykello yhdistetään monipuoliseen Huawei Health -sovellukseen, jonka voi ladata sovelluskaupoista tai suoraan pakkauksesta löytyvän QR-koodin kautta. Sovellus kerää yhteen paikkaan kaikki kellon keräämät tiedot ja se näyttää esimerkiksi harjoituksien jälkeen raportteja suorituksesta. Huawei Healthin kautta on myös mahdollista ottaa käyttöön älykäs juoksuvalmentaja, joka luo käyttäjille mukautetun harjoittelusuunnitelman esimerkiksi kunnon parantamista varten.

Huawei Watch GT Runner -älykelloon voi käydä tutustumassa tarkemmin Huawein verkkosivustolta tämän linkin takaa. Lisäksi kelloon voi tutusta alapuolella olevasta videosta.

SuomiMobiili.fi
SuomiMobiili perustettiin intohimosta uusiin mobiilialan innovaatioihin ja sivusto on toiminut vuodesta 2015 lähtien. Uutissivuston lähtökohtana ovat helposti löydettävät ja helppolukuiset mobiiliuutiset. SuomiMobiilin uutiset ja laitearvostelut tavoittavat kuukausittain reilut 100 000 suomalaista.

  Kommentoi

  Lisää aiheesta:Huawei