HuaweiYleinen

Huawei Watch Ultimate nyt saatavilla Suomessa – jopa 949 euroa maksava kello keskittyy tyyliin, sukeltamiseen ja seikkailuun

Huawei Watch Ultimate

Huawei on tuonut tänään Suomessa myyntiin aivan uuden Watch Ultimate -älykellon, joka edustaa yhtiön tähän mennessä parhainta tarjontaa. Uutuuskello vie uudelle tasolle erityisesti sukellusominaisuudet, tyylikkyyden sekä seikkailutoiminnot.

Huawei on kertonut älykellon Expedition Black -version maksavan 799 euroa ja Voyage Blue -versiolla hintaa on 949 euroa. Kellon varsinainen myynti on aloitettu 11. huhtikuuta ja se on saatavilla muutamien jälleenmyyjien kautta. Tällä hetkellä kelloa myy ainakin Verkkokauppa.com, DNA, Telia sekä Veikon Kone.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tällainen on Huawei Watch Ultimate

Huawei Watch Ultimate

Uutuuskellon kanssa Huawei haluaa tuoda älykellojen markkinoille perinteisen ylellisen kellon muotoilun. Huawei Watch Ultimaten runko on valmistettu zirkoniumpohjaisesta nestemäisestä metallista, joka on yleisesti luksuskellojen materiaali. Se on 4,5 kertaa kovempaa kuin esimerkiksi Watch GT 3 Prossa nähty titaaniseos.

Kehyksenä käytetään nanoteknistä keraamia, joka on kiillotettu 33 eri prosessin avulla kestävän viimeistelyn saavuttamiseksi. Älykello on julkaistu kahdessa eri versiossa. Expedition Black toimitetaan silikonirannekkeella ja Voyage Blue tarjoaa titaanirannekkeen. Molempien mallien mukana toimitetaan myös kuminen ranneke.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Älykellon painopiste löytyy vesiurheilusta. Huawei Watch Ultimate on saanut 10ATM-, ISO 22810- ja EN 13319 -vesitiiveyssertifikaatit. Kelloa pystyy käyttämään siis jopa 100 metriä merenpinnan alapuolella, joka on enemmän kuin Apple Watch Ultrassa nähty 40 metrin kestävyys. Painoa kellolla on 76 grammaa.

Kellossa on myös erilaisia sukellustiloja, jolla voi tallentaa tietoja tarkasti. Kellon kruunupainikkeesta päästään helposti sukellustilaan, kun kellon muista painikkeista hallitaan käyttöliittymää. Kellossa olevan Seikkailu-tila käyttää tähdistöä sekä kaksikaistaista GPS-paikannusta maailmanlaajuisen kattavuuden saavuttamiseksi ja tilassa on mahdollista asettaa mukautettuja merkkejä esimerkiksi navigoinnin löytämiseksi takaisin erämaasta.

Huawei Watch Ultimate tarjoaa suuren 1,5 tuuman kokoisen pyöreä AMOLED-näyttöpaneelin, jossa on 466 x 466 pikselin tarkkuus. Näyttö hyödyntää LTPO-tekniikkaa, joka vaihtaa virkistystaajuutta virran säästämiseksi. Näytössä on 1000 nitin maksimikirkkaus. Huawei käyttää näytön suojana kestävää 2,35 mm paksuista safiirilasia. Kellossa on myös tumman valon tila, joka vaihtaa näytön väriteeman oranssiksi tummalla taustalla, joka säätää silmiä yöllä.

Huawei Watch Ultimate tuo mukaan tutut Huawein urheilu- ja terveystoiminnot. Kellossa on yli 100 erilaista urheilutilaa. Kellossa on lisäksi jatkuva sykkeen mittaus, EKG-mittaus, valtimoiden jäykkyysanalyysi ja veren happipitoisuuden seuranta. Huawei Watch Ultimatessa on myös TruSleep 3.0 -tekniikka, joka mittaa stressiä ja unta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Akku on kooltaan 530 milliampeerituntia, jonka luvataan takaavan virran kahdeksi viikoksi tyypillisessä käytössä. Akku kestää raskaassa käytössä noin kahdeksan päivää. Huawein mukaan kellossa on yksi puettavien nopeimmista langattomista latauksista, sillä täyteen latautuminen vie 60 minuuttia.

Euroopassa Huawei Watch Ultimate on hieman karsitumpi kuin Kiinassa. Kiinan markkinoilla älykello tukee myös kaksisuuntaista Beidou-satelliittiviestintää. Lisäksi Kiinassa älykello tukee mobiilimaksamista NFC-yhteyden avulla.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Huawei