XiaomiYleinen

Xiaomi 13 Ultra julkaistaan virallisesti 18. huhtikuuta – Leica-yhteistyön tuloksena syntyneeltä kameramonsterilta odotetaan paljon

Xiaomi on julkistanut jo aikaisemmin Xiaomi 13– ja Xiaomi 13 Pro -lippulaivapuhelimet, mutta ensi viikolla mallisto laajenee Xiaomi 13 Ultralla. Kyseessä on Xiaomin ja Leican yhteistyön tuloksen seuraava mestariteos, jonka kameroilta odotetaan paljon.

Uutuuspuhelimen julkaisun on nyt vahvistettu tapahtuvan 18. huhtikuuta, eli ensi viikon tiistaina. Julkaisu tapahtuu Kiinan lisäksi myös globaalisti. Xiaomi 13 Ultran on vahvistettu tulevan myyntiin myös globaaleilla markkinoilla, joten sitä voidaan odottaa Suomessa myyntiin. Xiaomi 13 Ultra on seuraaja viime vuoden Xiaomi 12S Ultralle, joka jäi ainoastaan Kiinan markkinoille.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Xiaomi on sisällyttänyt teaser-kuvaansa myös laitteen pyöreän kamera-alueen. Siinä nähdään olevan Leica-logo keskellä sekä neljä kamerasensoria. Xiaomi on kertonut uutuuspuhelimen tuovan jälleen uusia ihmeitä mobiilikuvaukseen.

Tunnettu vuotaja OnLeaks on julkistanut myös CAD-mallinnukseen pohjautuvia kuvia Xiaomi 13 Ultrasta, joka vahvistaa laitteen muotoilun pääpiirteet. Takaosassa on pyöreä kamera-alue sekä takapinta on nähtävästi nahkaa. Etuosassa on kaartuva näyttöpaneeli. Mitoiksi on kerrottu 163,2 x 74,6 x 9,57 millimetriä ja kameran kohdalta paksuutta on jopa 15,61 millimetriä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Huhujen mukaan Xiaomi 13 Ultra tarjoaa neljä 50 megapikselin tasoista kamerasensoria. Lisäksi puhelimeen on huhuttu Snapdragon 8 Gen 2 -järjestelmäpiiriä, 4900 milliampeeritunnin akkua, 90 watin pikalatausta sekä 6,7 tuuman AMOLED-näyttöä 120 hertsin virkistystaajuudella.

Jos tiedot pitävät paikkansa, niin Kiinassa Xiaomi 13 Ultran hinnat alkavat 8 + 256 gigatavun versiossa 6299 juanista. Suoraan muunnettuna hinta olisi 837 euroa.

Lähde: Twitter, Smartprix

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Xiaomi