OnePlusYleinen

OnePlus paljasti tietoja OnePlus 10T -puhelimen kameroista – saamassa 50 megapikselin pääkameran

OnePlus 10T

Kiinalaisen Oppon sisaryhtiö OnePlus tulee julkaisemaan uuden OnePlus 10T -älypuhelimen 3. elokuuta. Nyt OnePlus on kertonut tietoja OnePlus 10T -älypuhelimen kameroista.

OnePlussalta kerrotaan, että OnePlus 10T ja aiemmin julkaistu OnePlus 10 Pro -älypuhelin ovat keskenään hieman eri markkinassa, eikä OnePlus 10T -älypuhelinta tule sekoittaa 10 Pro -malliin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

OnePlus 10 Pro -puhelimesta poiketen OnePlus 10T ei tule saamaan Hasselbladin kameraa, sillä OnePlus haluaa tarjota parhaan mahdollisen suorituskyvyn valittuun hintapisteeseen. OnePlussan julkaisemassa tiedotteessa kuitenkin vakuutetaan, että kamerat ja kuvausominaisuudet OnePlus 10T -puhelimessa ovat edelleen erinomaiset.

OnePlus 10T -älypuhelin tulee saamaan kolmoiskamerajärjestelmän. Pääkamerana tulee puhelimessa olemaan Sonyn IMX766-sensori, jota OnePlus on käyttänyt älypuhelimissaan aiemminkin. OnePlussan mukaan sensori tekee edelleen erinomaista jälkeä, joten hyvää on turha lähteä muuttamaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

IMX766-kamerasensorin tarjoama korkea megapikselimäärä takaa sen, että kuvia voi rajata jälkeenpäin ja kuvat ovat silti selkeitä ja yksityiskohtaisia. OnePlussan mukaan sensorin suuri 1/1.56 tuuman koko, sekä OIS ja EIS tuet mahdollistaa sen, että kuviin saadaan taltioitua tarvittava määrä valoa, jotta myös hämärässä ja epätasaisessa valossa kuvatut kuvat ovat laadultaan selkeitä ja teräviä.

OnePlus kertoo tiedotteessa, että heidän valitsema IMX766-sensori kykenee taltioimaan 10-bittisiä värejä, joka mahdollistaa sen, että puhelimella pystytään taltioimaan 64 kertaa enemmän värejä, kuin kameroilla, jotka kykenevät taltioimaan ainoastaan 8-bittisiä värejä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

OnePlus 10T -älypuhelimen pääkamera saa kaverikseen ultralaajakulmakameran, joka kykenee taltioimaan 119.9 asteen kuvia.

OnePlus kertoo, että OnePlus 10T -älypuhelin tulee saamaan ohjelmistoonsa uuden Image Clarity Engine (ICE) -nimellä tunnettavan ominaisuuden, jonka ansiosta puhelimen kamera taltioi kuvat nopeammin ja aiempaa yksityiskohtaisemmin, sillä kuvanotto hetkellä kamera taltioi kymmeniä kuvia, joista algoritmi osaa valita laadultaan parhaan kuvan.

OnePlussan HDR 5.0-, sekä TurboRAW-algortimiä käytetään silloin, kun kuva otetaan Sonyn IMX766-sensoria hyödyntävällä pääkameralla. OnePlussan mukaan tulevassa 10T-älypuhelimessa on paranneltu HDR-kuvauksen suorituskykyä, joka näkyy silloin, kun käyttäjä taltioi kuvaa, jossa joko etuala tai tausta on tumma. Tällöin kuvasta saadaan parannellun HDR-kuvatilan avulla miellyttäviä ja selkeitä kuvia myös hämärässä.

OnePlussan kameraohjelmistosta löytyy jo ennestään Nightscape-hämäräkuvaus ominaisuus, joka on tuettuna luonnollisesti myös OnePlus 10T -älypuhelimella. Nightscape-hämäräkuvauksen, sekä IMX766-kamerasensorin ja OISin avulla saadaan huippuluokan kuvia myös pimeässä.

OnePlus julkaisee uuden OnePlus 10T -älypuhelimen kansainvälisesti 3. elokuuta New Yorkissa järjestettävässä lanseeraustilaisuudessa.

Lähde: OnePlussan keskustelualue

Kommentoi

Lisää aiheesta:OnePlus