HuaweiYleinen

Huaweilta tulossa uusi puhelin 108 megapikselin kameralla – TENAA paljasti kuvat ja tiedot

Tämä on väitetysti Huawei Nova 9 SE.

Huawei on julkaisemassa kotimarkkinoillaan Kiinassa nähtävästi pian uuden keskihintaluokan älypuhelimen, sillä Kiinan televiranomainen Tenaa on listannut puhelimen kuvat ja tiedot. Kyseessä on Nova-malliston älypuhelin, jonka on huhuissa mainittu olevan Huawei Nova 9 SE. Kyseisen puhelimen pitäisi olla Huawein versio jo Honorin viime vuonna julkaisemasta Honor 50 SE -puhelimesta.

Tenaan sertifioiman puhelimen mallikoodi on JNA-AL00, ja tuttuun Huawein tyyliin laitteessa ei ole 5G-yhteyksiä. Ulkoisesti puhelin muistuttaa Nova 9 -malliston muita puhelimia, sillä takaosassa on kahdesta ympyrästä koostuva kamera-alue. Kameroita on nähtävästi kolme tai neljä, joiden kaverina on myös LED-salamavalo. Puhelimen takaosassa on iso Nova-logo sekä Huawein logo. Etuosassa on etukameraa varten tehty keskitetty reikä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kuvat vahvistavat laitteen oikeassa reunassa olevan äänenvoimakkuuspainikkeet sekä virtapainike, jossa on integroitu sormenjälkilukija. Kuvien perusteella puhelin olisi valmistettu pääosin muovista. Tenaa on ilmoittanut laitteen mitoiksi 164,64 x 75,55 x 7,94 millimetriä ja painoksi 191 grammaa.

Tenaan paljastamien teknisien tietojen mukaan tulevassa puhelimessa on 6,78 tuuman kokoinen IPS LCD -näyttöpaneeli, jossa on 2388 x 1080 pikselin tarkkuus. Järjestelmäpiiriä Tenaa ei vahvista, mutta se rajoittuu 4G-yhteyksiin. RAM-muistia on 8 gigatavua ja sisäistä tallennustilaa 128 tai 256 gigatavua. Käyttöjärjestelmänä on Huawein oma HarmonyOS.

Kameroiden osalta puhelimessa on kerrottu olevan viisi kameraa, joista neljä on takaosassa ja yksi etuosassa. Pääkameran tarkkuudeksi mainitaan 108 megapikseliä, jonka kaverina on 8 megapikselin ultralaajakulmakamera, 2 megapikselin syvyyskamera ja 2 megapikselin makrokamera. Etuosassa pitäisi olla 16 megapikselin kamerasensori. Muita paljastuneita tietoja ovat 4000 milliampeeritunnin akku sekä 66 watin pikalataus.

Todennäköisesti Huawei tulee julkaisemaan nyt vuotaneen puhelimen Kiinassa lähiviikkojen aikana, mutta todennäköisesti sitä ei tulla näkemään globaalisti myynnissä.

Lähde: zd.taf.org.cn (kiinaksi)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja pääkirjoittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Huawei