HuaweiYleinen

Huaweilta uusi EMUI 12 -käyttöliittymä – globaaleille markkinoille suunnattu halpa kopio HarmonyOS-käyttöjärjestelmästä

Huawei on julkaissut EMUI 12 -käyttöliittymänsä globaaleille markkinoille kaikessa hiljaisuudessaan. Kyseessä on EMUI 11 -käyttöliittymän seuraaja, mutta nyt EMUI 12 -versio on aikaisempaa lähempänä Kiinassa jo saatavilla olevaa HarmonyOS 2.0 -käyttöjärjestelmää. Valitettavasti Huawei on rakentanut EMUI 12 -version edelleen avoimen lähdekoodin Android 10 -käyttöjärjestelmän päälle, eli edes tämän hetken tuoreinta Android 11 -versiota ei ole tarjolla.

Uudessa EMUI 12 -versiossa Huawei jatkaa edelleen minimaalista suunnittelua ja mukaan on tuotu myös realistinen vivahde. Pääväreinä käyttöliittymässä on yksinkertaisesti musta, valkoinen ja sininen, joiden kerrotaan tarjoavan puhdas ilme. Animaatiot ovat nyt aikaisempaa tyylikkäämpiä ja käyttökokemus pitäisi olla paljon sulavampi kuin aikaisemmin. Fonttiin Huawei on tehnyt muutoksia, sillä käyttäjät voivat nyt joustavasti säätää fontin paksuutta ja kokoa koko käyttöliittymässä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Hallintapaneeli on EMUI 12 -käyttöliittymässä pääosin samanlainen kuin HarmonyOS-käyttöjärjestelmässä. Hallintapaneeli saadaan auki käyttöliittymän yläreunasta ja sen kautta on mahdollista säätää musiikkia, pika-asetuksia, yhteyksiä sekä hallita muita laitteita. Device+-näkymässä pystytään helposti jakamaan puhelimen näyttö tabletille tai tietokoneelle, siirtää toistettava media Huawei Vision -älytelevisioon tai toistaa musiikkia suoraan kuulokkeista.

EMUI 12 tuo mukanaan myös hajautetun tiedostojärjestelmän, joka mahdollistaa esimerkiksi puhelimien tiedostojen hallitsemisen suoraan tietokoneelta ilman mitään kaapeleita. Mukaan on saatu myös laitteiden väliset videopuhelimet Huawein oman MeeTime-videopuhelupalvelun kautta. Käyttäjä pystyy siirtämään puhelimessa vastaanotetun videopuhelun Huawei Vision -älytelevisioon saumattomasti, jolloin videopuhelu saadaan suuremmalle näytölle.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Huawei on lisäksi parantanut EMUI 12 -käyttöliittymässä yleistä suorituskykyä sekä parantanut yksityisyydensuojaa. Esimerkiksi käyttäjä pystyy avaamaan puhelimen lukituksen tietokoneen kautta Multi-screen-toimintoa käytettäessä.

Toistaiseksi Huawei ei ole vielä vahvistanut EMUI 12 -käyttöliittymän päivitysaikataulua tai saatavuutta vanhemmille puhelimille. Ensimmäinen käyttöliittymään perustunut puhelin oli globaalisti hiljattain julkaistu Nova 8, mutta odotettavasti Huawei tulee tarjoamaan EMUI 12 -versiota päivityksenä vanhemmille puhelimilleen tulevaisuudessa. Tulemme SuomiMobiilissa kertomaan päivityksen saatavuudesta, kunhan Huawei vahvistaa sen tarkemmin.

Lähde: Huawei EMUI 12 -tuotesivu

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Huawei