HMDNokiaYleinen

Nokia XR20 -puhelimessa ikävä ongelma – tuorein päivitys hajottaa yhden mainostetuista ominaisuuksista

Nokia XR20

HMD Globalin tuorein Nokia XR20 -älypuhelin tuli myyntiin Suomessa elokuun alussa ja kyseessä on kestävärakenteinen älypuhelin. Veden- ja iskunkestävän rakenteen ohella puhelimessa on myös muita mielenkiintoisia teknisiä ratkaisuja, kuten langaton lataus, 5G-yhteydet sekä stereokaiuttimet. Tuorein päivitys kuitenkin rikkoi laitteen yhden mainostetuimmista ominaisuuksista.

Nokia XR20 on yksi harvoista uusista Nokia-puhelimista, jossa on mainostettu oleva stereokaiuttimet. HMD Global mainostaa puhelinta muun muassa OZO Playback -tekniikalla varustelluilla kaiuttimilla, joiden pitäisi tarjota voimakas ja yksityiskohtainen ääni. HMD Global on onnistunut rikkomaan tuoreimmassa 00WW_1_110_SP01-päivityksessä stereoäänentoiston, sillä päivityksen jälkeen äänet kuuluvat vain puhelimen yhden kaiuttimen kautta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Ongelma todettiin SuomiMobiilin testilaitteessa uusimman päivityksen jälkeen ja nähtävästi kyseessä on laajempikin ongelma, sillä samaa on havaittu muissakin Nokia XR20 -puhelimissa. Todennäköisesti HMD Global tulee korjaamaan ongelman tulevissa päivityksissä, mutta toistaiseksi jaossa on päivitys, joka rikkoo stereokaiuttimien toiminnan. Tuoreinta saatavilla olevaa elokuun päivitystä ei kannata puhelimeen asentaa, jos haluaa kaiuttimien toimivan odotetulla tavalla.

Nokia XR20 -puhelimessa on panostettu kestävyyteen, sillä laitteessa on IP68-luokituksen mukainen pölyn- ja vedenkestävyys sekä MIL-STD-810H-sertifikaatin mukainen iskunkestävyys. Puhelimen pitäisi kestää tiputus muun muassa 1,8 metrin korkeudelta. Nokia XR20 on varusteltuna 6,67 tuuman näyttöpaneelilla, Snapdragon 480 5G -järjestelmäpiirillä sekä 48 megapikselin kaksoiskameralla. Puhelimelle on luvattu myös 4 vuotta päivityksiä, 3 vuotta takuuta sekä yksi ilmainen näytön vaihto.

SuomiMobiilin ensituntumat Nokia XR20 -puhelimesta voi käydä lukemassa tämän linkin takaa. Kattava arvostelu puhelimesta tullaan julkaisemaan hyvin pian.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:HMD