HuaweiYleinen

Huawein HarmonyOS-käyttöjärjestelmä kasvaa kovaa tahtia – nyt jo yli 70 miljoonaa käyttäjää

HarmonyOS on kiinalaisen Huawein vastaus yhdysvaltalaisille Android- ja iOS-käyttöjärjestelmille. Huawei esitteli käyttöjärjestelmänsä ensimmäisen kerran vuoden 2019 syksyllä, mutta se tuli saataville beetaversiona älypuhelimille vasta vuoden 2020 lopulla. Alle vuodessa Huawei on pystynyt saavuttamaan vaikuttavia lukuja HarmonyOS-käyttöjärjestelmän kanssa.

HarmonyOS on Huawein kehittämä käyttöjärjestelmä, joka on suunnattu monille laitteille. Tableteilla ja puhelimilla se perustuu pitkälti Googlen avoimen lähdekoodin Androidiin, mutta mukaan on tuotu Huawein omia teknologioita ja toteutuksia. Huawein mukaan HarmonyOS on mikrokerneliin perustuva käyttöjärjestelmä. Uusi käyttöjärjestelmä tukee monipuolisesti erilaisia tuotteita, kuten älypuhelimia, älykaiuttimia, tietokoneita, älykelloja, langattomia kuulokkeita, autoja sekä tabletteja.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Huawei on kertonut HarmonyOS-käyttöjärjestelmän löytyvän nyt jo yli 70 miljoonasta laitteesta, joka on saavutettu päivittämällä laajasti vanhoja Huawei- ja Honor-puhelimia Kiinan markkinoilla. Huawei on julkaissut HarmonyOS:n ladattavaksi jo lähes 100 eri älypuhelinmalliin. Suuremmin käyttöjärjestelmää alettiin tarjoamaan Huawein puhelimiin vasta kesäkuun alussa, joten 70 miljoonan käyttäjän raja saavutettiin vain kolmessa kuukaudessa. Huawein mukaan joka sekunti noin 8 käyttäjää ottaa HarmonyOS-käyttöjärjestelmän käyttöönsä.

Nähtävästi 70 miljoonan raja on ylitetty älypuhelimien osalta, mutta siihen on saatettu laskea mukaan myös muut tuotteet. Toistaiseksi HarmonyOS on saatavilla vain Kiinan markkinoilla laajasti, mutta globaalistikin se on saatavilla älykelloissa, tableteissa sekä älytelevisioissa. Suomessa HarmonyOS on saatavilla vain Huawei Watch 3- ja Watch 3 Pro -älykelloissa.

Lähde: Mydrivers (kiinaksi)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

1 Kommentti

  1. Amerikan maailmanpoliisi ajattelulle ihan oikea vastine. Toivottavasti menestyy. Harmittaa varmasti amerikkalaisia kun ei enää maailman talousmahti.

Kommentoi

Lisää aiheesta:Huawei