AndroidCESHonorHuaweiYleinen

Huawein kasvu jatkuu, toimittanut jo yli 10 miljoonaa Huawei P9 -puhelinta

Huawei P9

Euroopassa tällä hetkellä suosiosta nauttiva kiinalainen Huawei kertoo toimittaneensa kuluvan vuoden aikana yli 10 miljoonaa Huawei P9- ja Huawei P9 Plus -puhelinta. Puhelimet julkaistiin huhtikuussa ja ensimmäisen kuuden viikon aikana puhelimia toimitettiin 2,6 miljoonaa kappaletta.

Huawei P9 on maailman ensimmäinen Leican kanssa yhteistyössä kehitetty puhelin ja siitä löytyy sekä mustavalko- ja värikuvakamerat, jonka takia puhelinta on pidetty Huawein tiedotteen mukaan mobiilikuvaamisen uudistajana. Huawei P9 on myös vastaanottanut sekä EISAn European Consumer Smartphone 2016–2017 -palkinnon että CES Asian myöntämän Best Personal Computing Device -palkinnon.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Huawei kertoo toimittaneensa kolmannella neljänneksellä kaikkiaan 33,59 miljoonaa älypuhelinta. Toimitusten määrä on noussut 23 prosenttia edelliseen vuoteen nähden ja keski- ja premium-segmenttiin lukeutuvien mallien osuus on näistä toimituksista 44 prosenttia. Huawein ensimmäisen puolen vuoden tulos oli lähelle 77,4 miljardia yuania, joka on 41 prosenttia enemmän kuin edellisenä vuotena vastaavana ajankohtana. Huawein kasvuvauhti Kiinan ulkopuolisilla markkinoilla kotimaan myyntiin nähden oli 1,6-kertainen.

Huawei kertoo osallistuvansa ensi viikolla järjestettäville CES 2017 -messuille Las Vegasissa, jossa yhtiöltä odotetaan ainakin yhtä uutta Honor-malliston älypuhelinta.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android