HuaweiYleinen

Huawein liikevaihto kasvoi 23,2 prosenttia alkuvuonna – Älypuhelimia toimitettiin 118 miljoonaa kappaletta

Huawei on tänään järjestänyt lehdistötilaisuuden, jossa yhtiö on julkaissut ensimmäisen vuosipuoliskon tulokset. Alkuvuonna Huawein yhteenlaskettu liikevaihto oli 401,3 miljardia juania ja kasvua oli viime vuoteen verrattuna 23,2 prosenttia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Operaattoriliiketoiminnan liikevaihto tammi-kesäkuussa oli 146,5 miljardia juania. Huawei kertoo saaneensa tähän mennessä 50 kaupallista 5G-sopimusta ja toimittanut yli 150 000 tukiasemaa globaaleille markkinoille. Huawein mukaan yrityspuolen liiketoiminnassa liikevaihto oli 31,6 miljardia juania. Liikevaihdosta 220,8 miljardia juania oli kuluttajaliiketoiminnasta, joka on siis yli puolet liikevaihdosta.

Vuoden alkupuolella Huawei toimitti yhteensä 118 miljoonaan älypuhelinta, joka on 24 prosenttia enemmän kuin vuotta aikaisemmin. Lukemaan lasketaan niin Huawei- kuin Honor -puhelimetkin. Lisäksi Huawei on pystynyt kasvattamaan nopeasti myös tablettien, tietokoneiden ja puettavien laitteiden toimituksia alkuvuonna.

Huawein hallituksen puheenjohtaja Liang Hua kertoi tilaisuudessa Huawein liikevaihdon kasvaneen toukokuun aikana nopeasti, vaikka yhtiö on lisätty Yhdysvaltain kieltolistalle. Lisäksi Liang sanoi, että se ei kuitenkaan tarkoita, etteikö edessä olisi vaikeuksia lyhyellä aikavälillä. Huawei kuitenkin luottaa tulevaisuuteen ja kertoo jatkavansa investointeja suunnitellusti muun muassa tutkimus ja tuotekehitykseen, johon käytetään tänä vuonna yhteensä 120 miljardia juania.

”Liikevaihtomme kasvoi nopeasti toukokuun aikana. Kun otamme huomioon vahvan perustan, jonka olemme luoneet vuoden ensimmäisellä puoliskolla, niin tulemme näkemään kasvua edelleen siitä huolimatta, että meidät on lisätty Yhdysvaltojen asettamalle vientikieltolistalle. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö meillä olisi haasteita näkyvissä. Meillä on, ja se saattaa vaikuttaa kasvumme nopeuteen lyhyellä aikavälillä”, Liang Hua sanoo.

”Mutta me pysymme kurssissa. Olemme täysin luottavaisia sen suhteen, mitä tulevaisuus pitää sisällään, ja jatkamme investointeja suunnitellusti – mukaan lukien yhteensä 120 miljardia jeniä tutkimus- ja kehittämistoimintaan. Olen vakuuttunut, että Huawei siirtyy uuteen kasvuvaiheeseen, kun pahin tästä on takana.”

Lähde: Huawein lehdistötiedote

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Huawei