HuaweiYleinen

Huawei Mate 20 X 5G -puhelin sai 5G-sertifikaatin ensimmäisenä maailmassa

Huawei lanseerasi ensimmäisen 5G-modeemilla varustetun älypuhelimensa Suomen markkinoille kesäkuun puolivälissä. Nyt puhelin on saanut Global Certification Forumin 5G-sertifikaatin ensimmäisenä markkinoilla olevana älypuhelimena. Puhelin on läpäissyt kaikki GCF:n asettamat 2G-, 3G-, 4G- ja 5G-testit.

GCF on yksi maailman johtavista ja arvostetuimmista matkapuhelinalan sertifiointiyrityksistä. GCF-sertifiointi kattaa testit alkaen uusien GSM-laitteiden testeistä aina teollisuuden hyväksymiin yhteisiin testeihin saakka. Sertifiointi-prosessi koostuu johtavien verkko-operaattoreiden, matkapuhelinvalmistajien, tavarantoimittajien ja testausorganisaatioiden yhteistyöstä tehden sertifikaatista alan kokonaisvaltaisimman ja tiukimman järjestelmän. Valtaosa maailman verkko-operaattoreista vaatii matkapuhelimia läpäisemään GCF-sertifioinnin osana laitteiden hyväksyntäprosessia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Uusi Mate 20 X 5G on teknisesti hyvin lähellä viime vuoden Mate 20 X -puhelinta. Laitteessa on siis massiivinen 7,2 tuuman Full HD+ -tasoinen OLED-näyttö, kolmoiskamera sekä muut huippupuhelimen ominaisuudet. Lisäksi puhelimessa on niin sanottu kaksoispiirisarja, joka yhdistää Kirin 980 -järjestelmäpiirin ja Balong 5000 -monimuotopiirin, joka tukee verkkotekniikoita 2G:stä 5G-yhteyksiin. Huawein 5G-kuluttajalaitteet tukevat sekä 4G-verkon päälle rakennettuja non-standalone -verkkoja että puhtaita standalone 5G -verkkoja.

Lisätietoja Huawei Mate 20 X 5G -puhelimesta voi käydä lukemassa kesäkuussa julkaistusta artikkelistamme.

Huawein Mate 20 X 5G -puhelin debytoi Sveitsissä toukokuussa 2019 ja voitti tuolloin tunnustuksen verkko-operaattoreilta sen tukiessa sekä SA- että NSA-verkkoarkkitehtuureja. Tähän mennessä Mate 20 X 5G -puhelin on lanseerattu useissa eri maissa niin Euroopassa, Lähi-Idässä kuin Kaakkois-Aasiassakin. Suomessa Mate 20 X 5G -puhelimen toimitukset alkoivat operaattori Elisan kautta heinäkuun alussa.

Lähde: Huawein lehdistötiedote (sähköposti)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Huawei