HuaweiYleinen

Huawei vahvisti: Oikeutta Android-käyttöjärjestelmään ei ole palautettu

Huawei kertoi tänään alkuvuoden tuloksensa Kiinassa järjestetyssä tilaisuudessa. Alkuvuonna Huawein liikevaihto oli 401,3 miljardia juania ja kasvua oli viime vuoteen verrattuna 23,2 prosenttia. Huawei toimitti lisäksi yhteensä 118 miljoonaan älypuhelinta, joka on 24 prosenttia enemmän kuin vuotta aikaisemmin.

Tilaisuudessa Huawei on vastannut myös monia mietityttäviin kysymyksiin muun muassa yhtiön omasta käyttöjärjestelmästä sekä Android-käyttöjärjestelmän mahdollisesta käytöstä. Google joutui toukokuussa lopettamaan yhteistyön Huawein kanssa muun muassa Android-käyttöjärjestelmän suhteen. Kieltolistalle joutumisen takia useat yritykset lopettivat yhteistyön Huawein kanssa, mutta sittemmin monet yritykset ovat voineet jatkaa yhteistyötä tilanteen selkeytymisen ansiosta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Huawei vahvisti kuitenkin, ettei yhtiöllä ole edelleenkään pääsyä Googlen Android-käyttöjärjestelmään tai GPS-järjestelmään. Äskettäin julkaistu Mate 20 X 5G -puhelin on tuorein Huawein laite, joka on saanut Android-lisenssin ennen Yhdysvaltojen kieltolistalle joutumista. Taittuvanäyttöisen Mate X -puhelimen tulevaisuus Android-käyttöjärjestelmällä riippuu täysin siitä, salliiko Yhdysvaltain hallitus käyttää Androidia.

Huawein hallituksen puheenjohtaja Liang Hua kertoi Huawein ulkomaanliiketoiminnan palautuneen 80 prosentin tasolle siitä, mitä se oli ennen kieltolistalle joutumista. Liang vahvisti myös, että jos oikeus Android-käyttöjärjestelmään sallitaan, niin Huawei suosii sitä, mutta jollei yhtiö voi käyttää Androidia, niin Huawei pystyy kehittämään oman käyttöjärjestelmän ja ekosysteemin.

Liang Hua sanoi myös, että yhtiön oma Hongmeng OS on kehitetty esineiden internetiä varten ja sitä sovelletaan muun muassa itseajaviin autoihin ja etälääketieteeseen. Hongmeng OS ei ole Liangin mukaan vain osa neuvottelustrategiaa Yhdysvaltojen kanssa, sillä jos Androidia ei voida käyttää, niin yhtiön omaa käyttöjärjestelmää voidaan soveltaa myös älypuhelimien tarpeisiin.

Lähde: Mydrivers.com

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Huawei