AndroidHonorHuaweiYleinen

Huawein mysteerinen Honor Magic julkaistiin: Onko tässä vuoden 2016 komein puhelin?

Huawei on tänään odotetusti julkaissut uuden puhelimen yhtiön Honor-tuoteperheeseen. Uutuuspuhelin kantaa nimeä Honor Magic ja se tuo mukanaan paljon ominaisuuksia, jotka ovat toistaiseksi jäämässä vain kiinalaisten ulottuviin.

Honor Magic koostuu metallisista kehyksistä sekä lasisista etu- ja takaosista, hieman Honor 8:n tapaan. Uutuupuhelimen lasiset pinnat kuitenkin tällä kertaa kaartuvat reilusti joka sivulta. Normaalisti markkinoilla on nähty puhelimia, joissa vain kaksi lasista reunaa kaareutuu, mutta nyt Honor Magicin kaikki kahdeksan reunaa kaartuvat tuoden puhelimeen kauniin symmetrisen muotoilun. Vaikka puhelin on erikoisen näköinen, niin Huawei ei ole kuitenkaan joutunut tinkimään laitteen tärkeimmistä seikoista, sillä siitä löytyy normaali kuulokeliitin, USB-C-tyypin latausliitin, mikrofoni, kaiutin sekä kaksi SIM-korttipaikkaa, jotka sijaitsevat Honor Magicin alareunassa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Honor Magicin erikoisuudet eivät jää vain muotoilun varaan, sillä puhelimesta löytyy Huawein vartavasten kehittämä Magic Live -käyttöliittymä, joka toimii Android 6.0:n päällä. Täysin uusi käyttöliittymä on räätälöity Kiinan markkinoille ja siitä löytyy monia tekoälyyn perustuvia ominaisuuksia. Honor Magic tunnistaa muun muassa, milloin puhelinta pidetään kädessä. Jos puhelin on kädessä ja juuri sillä hetkellä tulee saapuva puhelu, niin silloin puhelin ei soi, vaan vain värisee. Puhelin avaa näytön automaattisesti, kun sitä katsotaa, koska se seuraa käyttäjänsä silmiä. Honor Magic osaa tunnistaa myös omistajansa, jolloin se näyttää lukitusnäytöllä ilmoitukset kokonaisina, mutta ilmoituksien sisältöä ei näytetä kenellekään muulle, jotka koskevat puhelimeen.

Puhelin aistii myös, jos sitä käytetään pimeässä, jolloin käyttäjän silmien eteen tuodaan taskulamppu sovellus, josta on helppo käynnistää kameran vieressä oleva salamavalo. Honor Magicin yksi ominaisuuksista on muun muassa Magic-auto, joka tarjoaa käyttäjälle yksinkertaisen tilan ajon ajaksi. Huawein mukaan uutuuspuhelin oppii ajan myötä myös joitakin pieniä asioita käyttäjältään, jonka ansiosta Honor Magic pystyy auttamaan tehokkaammin päivittäisissä tehtävissä.

Huawei on tuonut uutuuspuhelimeensa myös huippunopean latausteknologian, jolla onnistuu 30 minuutin latauksella saamaan 90 prosenttia lisää akkua. Honor Magicistä löytyy 2900 milliampeeritunnin akku. Puhelimessa on myös Mate 9 Pron tapaan sormenjälkilukija integroituna kotipainikkeeseen, jota Honor Magicissä kutsutaan nimellä Magic Touch-kotipainikkeeksi, joka tukee myös eletoimintoja.

Tekniikkansa osalta Honor Magic on viime vuonna julkaistun Mate 8 -puhelimen tasolla, koska siitä löytyy vuoden vanha Kirin 950 -järjestelmäpiiri, 64 gigatavua sisäistä tallennustilaa sekä 4 gigatavua RAM-muistia. Puhelimen näyttö on kooltaan 5,09 tuumaan ja siitä löytyy 2K -tarkkuus.

Uuden Honor Magicin myynti alkoi tänään Huawein kotimarkkinoilla Kiinassa. Hintaa puhelimelta löytyy 3699 juania, joka on jopa yllätys, sillä Honor Magicistä povattiin Huawein kalleinta puhelinta. Euroihin muutettuna hintaa on noin 500 euroa. Puhelimen saatavuus tuskin tulee laajentumaan Eurooppaan, koska monet Honor Magicin ominaisuudet ovat räätälöity vain Kiinan markkinoille.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android