HuaweiYleinen

Huawein uudet Watch 4- ja Watch 4 Pro -älykellot saavat korkean verensokerin riskin arviointitoiminnon

Huawei Watch 4 Pro

Huawei julkisti viime viikolla Euroopassa täysin uudet Watch 4- ja Watch 4 Pro -älykellot, jotka nähdään Kiinan markkinoilla 18. toukokuuta. Euroopan julkaisun aikaan kelloista ei paljastettu vielä aivan kaikkea, jonka lisäksi kelloissa on Kiinassa hieman enemmän uusia toimintoja.

Tänään Huawei on vahvistanut Watch 4 -sarjan älykellojen saavan uutena ominaisuutena korkean verensokerin riskin arvioinnin. Asian on vahvistanut Huawein kuluttajaliiketoiminnan johtaja Richard Yu, joka on kertonut Weibo-palvelussa olevansa iloinen tästä saavutuksesta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Vuodesta 2013 lähtien Huawei on tehnyt töitä useiden lääketieteellisten laitoksien kanssa, ja korkean verensokerin arviointitoiminto on uusin saavutus. Huawein mukaan kuka tahansa voi liittyä tutkimusprojektiin uusien Watch 4 -älykellojen avulla.

Huawei Watch 4 -sarjan tukema korkean verensokeririskin arviointitutkimus perustuu yli 100 000 tunnin seuranta ja yli 800 000 verensokeritietojen analyysiin. Mittaamiseen käytetään sykettä, pulssiaallon ominaisuuksia sekä muita ominaisuuksia. Yhdessä kellon kehittyneiden sensoreiden avulla on saatu luotua hyperglykemia-analyysialgoritmi, joka arvioi korkean verensokerin riskin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Huawei Watch 4 -sarja

Huawein mukaan uutuuskello ei ole mikään lääketieteellinen laite, vaan mittaustiedot ja -tulokset ovat vain viitteellisiä. Korkean verensokerin riskin arvioinnin käyttäminen edellyttää, että käyttäjät osallistuvat kolmannen osapuolen käynnistämään verensokerin terveystutkimukseen. Se ei kuitenkaan sovellu alle 18-vuotiaille, tyypin 1 diabetespotilaille, raskausdiabetespotilaille ja muille eri tyyppisille diabetespotilaille.

Korkean verensokerin riskin arviointitoiminto osaa arvioida riskin muutamalla tasolla. Lisäksi kellot pystyvät ehdottamaan mitä ei pitäisi tehdä tietyn riskitason aikana. Kello ilmoittaa esimerkiksi ”runsaasti sokeria, öljyä ja rasvaa sisältävien ruokavalioiden liiallinen nauttiminen voi lisätä korkean verensokerin riskiä”.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Toistaiseksi korkean verensokerin riskin arviointi on nähtävästi tulossa vain Kiinan markkinoille. Viime viikolla ominaisuutta ei julkaistu Euroopassa kellojen yhteydessä, joten Huawei testaa toimintoa varmasti ensin Kiinassa. Todennäköisesti ominaisuus voidaan saada myöhemmin myös globaaleille markkinoille.

Tarkemmat tiedot ominaisuudesta saadaan 18. toukokuuta.

Lähde: Weibo (kiinaksi)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Huawei