GoogleVerkkokauppa.comYleinen

Verkkokauppa.com toi Pixel 7a -puhelimen saataville Suomessa alle 600 euron hinnalla

Google Pixel 7a

Google julkisti viime viikolla Pixel 7a -puhelimen, mutta Google ei valitettavasti vieläkään tuonut haluttuja puhelimiaan virallisesti tarjolle Suomen markkinoilla. Muutamat jälleenmyyjät ovat kuitenkin siitä huolimatta onnistuneet saamaan Pixel-puhelimia valikoimiinsa, ja nyt myös uusin laite on tarjolla Verkkokauppa.comin toimesta.

Puhelin on tilattavissa Verkkokauppa.comista edullisimmillaan 549,99 euron hintaan 8 + 128 gigatavun muistiversiossa. Kyseinen hinta on vain harmaalle värille, kun muut värit ovat hinnoiteltu 599,99 euroon. Pixel 7a on listattuna kolmessa väriversiossa, jotka ovat harmaa, sininen sekä valkoinen. Artikkelin kirjoitushetkellä puhelinta ei ole heti varastossa, vaan niitä on tulossa 2-4 viikon aikana.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Euroopassa Pixel 7a -puhelimen virallinen suositushinta on 509 euroa, joten Verkkokauppa.comista hankkiessa joutuu pulittamaan sievoisen summan ekstraa. Suomessa Pixel-puhelimien ongelmana on heikko tuki operaattoreiden 5G-verkoille. 

Pixel 7a on varusteltuna 6,1 tuuman kokoisella OLED-näytöllä, jossa on Full HD+ -tarkkuus (2400 x 1080) sekä 90 hertsin virkistystaajuus. Näytössä on lisäksi 20:9-kuvasuhde, HDR-tuki ja sitä suojaa Gorilla Glass -lasi. Näyttö on kokonaan tasainen ja sen yläreunassa on etukameraa varten tehty keskitetty reikä.

Tehoista on vastaamassa 5 nanometrin Google Tensor G2 -järjestelmäpiiri, joka on sama kuin viime vuoden Pixel 7- ja 7 Pro -puhelimissa. Mukana on myös Titan M2 -tietoturvapiiri. Puhelin tukee siis oletusarvoisesti 5G-yhteyksiä tuettujen operaattoreiden verkoissa. Pixel 7a on varusteltuna 6 gigatavulla LPDDR5-RAM-muistia sekä 128 gigatavulla UFS 3.1 -tallennustilaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Laitteen takaosassa on aikaisempaa tarkempi 64 megapikselin pääkamera, joka on optisesti vakautettu. Toinen kameroista on 13 megapikselin ultralaajakulmakamera. Etuosassa on yksi 13 megapikselin selfiekamera.

Akku on kooltaan 4385 milliampeerituntia ja Googlen mukaan laite kestää 24 tuntia normaalissa käytössä. Pixel 7a tukee latausta 20 watin USB-PD-pikalatauksella, jonka lisäksi mukaan on saatu tuki 18 watin langattomalle lataukselle. Puhelimen muita ominaisuuksia ovat näytönalainen sormenjälkilukija, stereokaiuttimet sekä HDR-tuki. Käyttöjärjestelmänä on Android 13.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Google