HuaweiYleinen

Huhu: Huawei P50 -sarjan puhelimet julkaistaan 29. heinäkuuta

Kesäkuun alussa Huawei vahvisti HarmonyOS 2.0 -käyttöjärjestelmän ja uutuustuotteiden julkaisun ohella aikovansa julkaista Huawei P50 -sarjan huippupuhelimet mahdollisimman pian. Uutuuspuhelimien julkaisun piti alun perin tapahtua jo keväällä, mutta Yhdysvaltojen asettamat rajoitukset ovat vaikuttaneet suuresti laitteiden valmistukseen. Nyt tuoreet Kiinasta kantautuvat raportit kertovat Huawein asettaneen sisäisesti julkaisupäivämäärän P50-malliston puhelimille, mutta Huawei ei ole sitä vielä itse julkisesti paljastanut.

Huawei P50 -sarjan julkaisun kerrotaan tuoreiden tietojen mukaan tapahtuvan 29. heinäkuuta, eli reilun kuukauden päästä. Lisäksi samainen tieto kertoo Huawein aikovan julkaista vain 4G-versioita uutuuspuhelimista, sillä yhtiöllä ei ole huippupuhelimiin vaadittavia 5G-teknologioita. Todennäköisesti puhelimissa tullaan hyödyntämään Huawein omia Kirin 9000 -sarjan järjestelmäpiirejä. 5G-versioiden julkaisua samaan aikaan ei voida sulkea pois, mutta niiden saatavuuden odotetaan olevan vieläkin rajallisempi.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Aikaisemmin huhuissa on puhuttu mahdollisesti kolmesta Huawei P50 -sarjan puhelimesta, jotka olisivat Huawei P50, Huawei P50 Pro ja Huawei P50 Pro+. Perusversioon odotetaan 6,3 tuuman näyttöpaneelia ja Pro-versioissa on mahdollisesti suurempi 6,7 tuuman näyttöpaneeli. Käyttöjärjestelmänä tulee heti tuoreeltaan olemaan Huawein oma HarmonyOS 2.0.

Huawei on itse vahvistanut Huawei P50 -sarjan puhelimien avainominaisuuksien olevan uudistettu muotoilu sekä mobiilikuvauksen vieminen uudelle tasolle. Aikaisemmin Huawein julkaisema kuva tulevasta puhelimesta, kertoo myös paljon Huawei P50 Pron muotoilusta. Kuvassa nähdään puhelimen kookas kamera-alue, joka koostuu kahdesta suuresta ympyrästä. Kameroita on neljä kappaletta ja niiden rinnalla on yksi LED-salama. Kuvassa puhelin on kultainen, joka on nähtävästi P50-sarjan uusin väriversio.

Toistaiseksi tarkempia tietoja laitteista ei ole paljastettu, mutta jos nyt tuoreet tiedot pitävät paikkansa, niin kovin kauaa uusia Huawei P50 -sarjan laitteita ei enää tarvitse odottaa. Todennäköisesti Huawei P50 -puhelimet jäävät vain Kiinan markkinoiden herkuksi, sillä Huawei on viime aikoina panostanut muihin tuotekategorioihin globaalisti.

Lähde: Ithome.com (kiinaksi)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Huawei