AppleYleinen

Huhu: iPhone 13 -puhelimet tulevat saamaan 120 hertsin näytön, Always-on-Display-toiminnon sekä vahvemman MagSafen

Apple iPhone 12 -puhelimet.

Applelta odotetaan syksyllä uusia iPhone-puhelimia, jotka kantavat todennäköisesti nimeä iPhone 13. Puhelimista tiedetään jo nyt joitakin yksittäisiä tietoja, mutta nyt varsin luotettavat lähteet ovat kertoneet uusia tietoja laitteista. iPhone 13 -malliston puhelimissa tullaan näkemään muun muassa Always-on-Display-toiminnallisuus ja korkea 120 hertsin virkistystaajuus.

Pääosin luotettavista tiedoistaan tunnettu Max Weinbach on lähteisiinsä vedoten kertonut, että iPhone 13 -puhelimien yksi pääominaisuuksista olisi Always-on-Display-toiminto. Mitään kovin uutta ominaisuudessa ei ole, sillä toteutus nähtiin jo aikaisemmin Applen älykelloissa, joten odotettavissa on sen tulevan myös puhelimiin. Always-on-Display-toiminto on tuttu jo lukuisista Android-puhelimista, joissa on OLED-näyttöpaneeli. Toiminnon avulla lukitulla näytöllä voidaan nähdä tärkeimpiä tietoja, kuten kellonajan, ilmoitukset sekä päivämäärän.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Toinen näyttöihin liittyvä uudistus tulee olemaan 120 hertsin ”ProMotion” virkistystaajuus, jota huhuttiin jo iPhone 12 -puhelimiinkin. 120 hertsin virkistystaajuus on ollut yleinen Android-huippupuhelimissa jo yli vuoden verran, joten kyseessä on myös luonnollinen päivitys iPhone 13 -mallistossa. Uudet näytön ominaisuudet eivät vaadi puhelimilta vuotojen mukaan suurempaa ulkoista uudistusta, vaan Apple tulee päivittämään iPhone 13 -puhelimissa takaosan mattapinnan aikaisempaa miellyttävämmäksi, joka tarjoaa enemmän pitoa.

Apple suunnittelee vievänsä myös iPhone 12 -puhelimissa nähdyn MagSafe-ominaisuuden hieman pidemmälle, sillä iPhone 13 -malleissa sen odotetaan olevan selvästi vahvempi. iPhone 12 -puhelimissa MagSafen magneettien avulla käyttäjät pystyvät yhdistämään puhelimiinsa erilaisia lisätarvikkeita ja se tarjoaa myös vaihtoehtoisen tavan ladata puhelimia. iPhone 13 -puhelimissa Applen kerrotaan vahvistavan magneetteja entisestään, jotta lisälaitteet pysyisivät paremmin puhelimissa kiinni.

Kameroissa Apple tulee vuotojen mukaan panostamaan erityisesti tähtivalokuvaukseen. iPhone 13 -puhelimien pitäisi automaattisesti tunnistaa taivaalta muun muassa kuun ja tähtiä, jonka perusteella kameran asetuksia, kuten valotusta säädetään niin, että tähdet saadaan taltioitua kuviin mukaan. iPhone 13 -puhelimiin odotetaan parannusta myös ultralaajakulmakameraan, sillä Applen kerrotaan päivittävän sensoria sekä linssiä. Muotokuvauksen odotetaan olevan myös yksi parannettava kohde, sillä ominaisuutta odotetaan nyt myös videokuvaukseen.

Aikaisempien tietojen mukaan iPhone 13 -malliston yksi pääominaisuuksista olisi Touch ID:n palautuminen puhelimiin muutaman vuoden tauon jälkeen. Kyseessä on sormenjälkilukija, joka olisi integroituna näytön alapuolelle samanlailla kuin Android-puhelimissa on ollut jo vuosia. Applen odotetaan esittelevän iPhone 13 -malliston älypuhelimet syksyllä 2021, joten nyt vuotaneet tiedot kannattaa ottaa vielä pienellä varauksella.

Lähde: Macrumors.com

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Apple