AppleYleinen

Huhu: iPhone 17 -sarja kokemassa muutoksia nimeämistä myöden

Apple ei ole vielä esitellyt tämän vuoden iPhone-mallistoa ja julkistukseen on tässä kohtaa aikaa viitisen kuukautta. Nyt kuitenkin on saatu joitakin huhuja jo vuoden 2025 iPhone 17 -sarjalaisista. 

Huhut ovat peräisin aiemmin luotettavaksi osoittautuneelta Jeff Pu -nimiseltä vuotajalta. Pun mukaan Apple olisi parantamassa iPhone 17 -sarjassa etukameroita, päivittämässä puhelinten muotoilua sekä pienentämässä Dynamic Island -saareketta. 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lisäksi mallisto olisi nimeämisen osalta kokemassa muutoksia, sillä viimeiset pari sukupolvea iPhone Plus -mallina tunnettu puhelin olisi 2025 julkistettavassa nelikossa nimetty iPhone 17 Slim -puhelimeksi. Pun mukaan kyseisen iPhone 17 “Slim” -mallin näytön koko olisi 6.6-tuumaa nykyisen 6.7-tuuman sijaan. Slim-malli olisi Pun mukaan muita iPhone 17 -sarjan puhelimia ohuempi. 

Myös muiden iPhone 17 -sarjan puhelinten odotetaan saavat uuden kokoiset näytöt: 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

  • iPhone 17: 6,1-tuumaa 
  • iPhone 17 Slim: 6,6-tuumaa 
  • iPhone 17 Pro: 6,3-tuumaa 
  • iPhone 17 Pro Max: 6,9-tuumaa 

Sinällään näyttöjen koot olisivat pysymässä ennallaan, sillä vastaavia näyttökokoja on huhuttu jo iPhone 16 -sarjan puhelimiin, sillä erotuksella, että perustason iPhone 16 -mallissa olisi suurempi 6.3-tuuman näyttö. 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Muotoilun osalta Pu kertoi, että iPhone 17, iPhone 17 Slim ja iPhone 17 Pro olisivat kaikki valmistettu alumiinista ja ne olisivat nykyistä “monimutkaisempia”. Pu ei kuitenkaan tarkenna mitä monimutkaisuudella tarkoittaa.  

Malliston paras iPhone 17 Pro Max sen sijaan saisi titaanisen rakenteen ja nykyistä pienemmän Dynamic Island -saarekkeen. Muissa malleissa saareke pysyisi nykyisen kokoisena. Nykyistä pienemmän saarekkeen mahdollistaisi antureille kehitetty “metalens”-tekniikka. Metalens-tekniikan avulla Apple voisi pienentää Face ID -kasvojentunnistukseen käytettävien sensoreiden kokoa “dramaattisesti”. 

Teknisten tietojen osalta Pu kertoo iPhone 17 Pro mallien saavan nykyistä enemmän RAM-muistia. Perustason iPhone 17 ja iPhone 17 Slim saisivat 8 gigatavua RAM-muistia ja A18- tai A19-järjestelmäpiirin. Kalliimmissa iPhone 17 Pro- ja iPhone 17 Pro Max -malleissa nähtäisiin 12 gigatavua RAM-muistia ja A19 Pro -järjestelmäpiiri. 

Tämän vuoden iPhone 16 -sarjan perusmallien on huhuttu saavan RAM-muistia 6 gigatavun sijaan samat 8 gigatavua kuin nykyisellään on iPhone 15 Pro- ja iPhone 15 Pro Max -malleissa. 

Kauttaaltaan iPhone 17 -sarjan puhelinten kerrotaan saavan 24 megapikselin tarkkuuteen yltävät selfiekamerat, kun nykyisellään kaikissa iPhone-malleissa selfiekamerat ovat 12 megapikseliä. Myös Ming-Chi Kuo on aiemmin kertonut, että iPhone 17 -sarjassa nähtäisiin 24 megapikselin tarkkuuteen päivitetyt etukamerat. 

Lähde: 9To5Max 

Kommentoi

Lisää aiheesta:Apple