SamsungYleinen

Huhu: Samsung Galaxy S22 ja Galaxy S22+ saavat selvän uudistuksen kameroihin – 50 MP pääkamera sekä oikea telekamera

Samsung Galaxy S21+ -puhelimen kamerat.

Samsung on hyödyntänyt jo kahden sukupolven ajan samoja kameraratkaisuja Galaxy S -malliston puhelimissa, mutta ensi vuonna luvassa on huhujen mukaan selvä kamerauudistus. Samsung tulee tarjoamaan Galaxy S22- ja Galaxy S22+ -puhelimissa selvästi erilaisen kameraratkaisun, mutta siinä on mukana silti tutut ominaisuudet. Tiedot ovat peräisin Twitteristä tutulta vuotajalta, joka tunnetaan nimellä Tron.

Galaxy S20- ja Galaxy S21 -mallistojen perusversioissa on hyödynnetty kolmoiskameratoteutusta, joka on koostunut 12 megapikselin pääkamerasta, 12 megapikselin ultralaajakulmakamerasta sekä 64 megapikselin zoomauskamerasta. 64 megapikselin kameraa on käytetty pääasiassa vain 8K-videokuvauksen toteuttamiseen, sillä zoomaus sillä tapahtuu pääasiassa vain rajaamalla kuvasta, sillä se ei ole normaali telekamera.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen


Huhun mukaan Galaxy S22 ja Galaxy S22+ tulevat saamaan 50 megapikselin tasoisen pääkameran, 12 megapikselin ultralaajakulmakameran sekä 12 megapikselin telekameran, joka tarjoaa todellisen 3x optisen zoomauksen. Toistaiseksi Samsungin hyödyntämästä pääkamerasensorista ei ole tietoa, mutta kyseessä saattaa olla yhtiön itse kehittämä uuden sukupolven GN-sensori. Jo nykyinen GN2-sensori on yksi suurimmista puhelimiin suunnatuista kamerasensoreista, sillä se on kooltaan 1/1.12-tuumaa.

Nyt huhutut tiedot kameroista kannattaa kuitenkin ottaa edelleen pienellä varauksella vastaan, sillä odotettuun julkaisuun on vielä kauan aikaa. Samsungin odotetaan julkaisevan Galaxy S22 -malliston puhelimet vuoden 2022 alussa. Jos tuorein huhu pitää paikkansa, niin Galaxy S22 ja Galaxy S22+ eivät tule saamaan edelleenkään periskooppikameraa, joka on nähty jo monissa Samsungin ultra-puhelimissa.

Lähde: Twitter (Tron)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Samsung