HuaweiYleinen

Nyt on villi huhu! Huawei P50 -puhelimiin odotetaan Snapdragon 888 -järjestelmäpiiriä ilman 5G-tukea

Huawein on odotettu julkaisevan uuden P50-sarjan huippupuhelimet 29. heinäkuuta ainakin kotimarkkinoillaan Kiinassa. Huaweilla on ollut paljon haasteita huippuluokan komponenttien saatavuudessa uutuuspuhelimille, joten P50-sarjan julkaisua on jouduttu siirtämään huomattavasti. Nyt tuoreimmat Kiinasta kantautuvat tiedot kertovat Huawein käyttävät puhelimissa mahdollisesti Qualcommin kehittämää huippupiiriä.

Yleensä Huawein puhelimissa on nähty vain yhtiön omia Kirin-järjestelmäpiirejä, mutta jo kesäkuun alussa Huawei esitteli Qualcommin järjestelmäpiireillä varusteltuna MatePad-tabletteja. Nyt Kiinasta kantautuvat tiedot kertovat Huawein käyttävän P50-sarjan puhelimissa mahdollisesti Qualcommin tuoreinta Snapdragon 888 -järjestelmäpiiriä. Kyseessä olisi Huaweille kustomoitu versio, josta on poistettu 5G-tuki. Huawei ei ole pystynyt hankkimaan 5G-tekniikoita Yhdysvaltojen rajoitteiden takia, jonka takia yhtiön täytyy tyytyä vain 4G-tekniikkaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Jo aikaisemmat tiedot kertoivat Huawein pääpainon olevan P50-sarjan puhelimissa 4G-mallit, vaikka myös 5G-yhteyksillä varusteltuna Kirin 9000 -järjestelmäpiiriin perustuvia versioita on odotettavissa rajoitetusti. Huaweilla tiedetään olevan pulaa Kirin 9000 -sarjan järjestelmäpiireistä. Snapdragon 888 -järjestelmäpiirin hyödyntäminen kuulostaa varsin villiltä, mutta jos Huawei on onnistunut järjestelmäpiirejä saamaan jostain käsiinsä, niin luonnollisesti yhtiön täytyy tällä hetkellä tyytyä vain ratkaisuihin, joita on saatavilla.

Aikaisemmin huhuissa on puhuttu mahdollisesti kolmesta Huawei P50 -sarjan puhelimesta, jotka olisivat Huawei P50, Huawei P50 Pro ja Huawei P50 Pro+. Perusversioon odotetaan 6,3 tuuman näyttöpaneelia ja Pro-versioissa on mahdollisesti suurempi 6,7 tuuman näyttöpaneeli. Käyttöjärjestelmänä tulee heti tuoreeltaan olemaan Huawein oma HarmonyOS 2.0.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Huawei on itse vahvistanut Huawei P50 -sarjan puhelimien avainominaisuuksien olevan uudistettu muotoilu sekä mobiilikuvauksen vieminen uudelle tasolle. Aikaisemmin Huawein julkaisema kuva tulevasta puhelimesta, kertoo myös paljon Huawei P50 Pron muotoilusta. Kuvassa nähdään puhelimen kookas kamera-alue, joka koostuu kahdesta suuresta ympyrästä. Kameroita on neljä kappaletta ja niiden rinnalla on yksi LED-salama. Kuvassa puhelin on kultainen, joka on nähtävästi P50-sarjan uusin väriversio.

Nähtävästi Huawei P50 -sarja julkaistaan 29. heinäkuuta, mutta toistaiseksi Huawei ei ole itse vahvistanut sitä.

Lähde: Myfixguide.com

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Huawei