SamsungYleinen

Huhu: Samsung Galaxy Z Fold 5 ja Galaxy Z Flip 5 saattavat olla IP58-luokiteltuja – tätä se tarkoittaisi

Samsung Galaxy Z Flip 5

Samsung on jo itse vahvistanut, että yhtiön uudet taittuvanäyttöiset älypuhelimet julkaistaan heinäkuun lopulla Koreassa järjestettävässä tilaisuudessa. Odotettavasti tulossa ovat huhutut Galaxy Z Fold 5 sekä Galaxy Z Flip 5. Nyt uudet huhut tarjoavat lisää mielenkiintoisia yksityiskohtia toistaiseksi julkaisemattomista puhelimista.

Nähtävästi Samsung on tarjoamassa uutuuspuhelimissa IP58-luokituksen, joka on selvä päivitys verrattuna nykyisissä Samsungin taittuvissa olevaan IPX8-luokitukseen. Se ei ole kuitenkaan edelleenkään samalla tasolla normaalimpien huippupuhelimien IP68-luokituksen kanssa, mutta parannusta on kestävyyteen silti tulossa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Samsung Galaxy Z Fold 5

IP58-luokituksessa numero ”5” viittaa pölynkestävyyteen ja numero ”8” vastaavasti veden- ja kosteudenkestävyyteen. Samsung tulee siis tarjoamaan uusissa taittuvanäyttöisissä puhelimissaan aikaisempaa paremman suojan pölyä vastaan, vaikkakin taittuvan toteutuksen liikkuvat osat varmasti tuottavat joitakin haasteita. Nähtävästi Samsung on onnistunut saamaan puhelimesta niin tiiviin, että saranaan ei pölyä pitäisi suuremmin päästä.

Pölynkestävyyttä Samsungin taittuvissa ei ole aikaisemmin nähty, vaikka kilpailijoilta sekin on tuttu. Esimerkiksi Motorolan uusimmat Razr 40 -sarjan taittuvat puhelimet tarjoavat IP52-luokituksen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Samsung Galaxy Z Fold 4 oli IPX8-luokiteltu.

Vedenkestävyyteen ei ole tulossa muutosta, vaan Galaxy Z Fold 5- ja Galaxy Z Flip 5 -puhelimet kestävät sitä samalla tavalla kuin aikaisemmatkin mallit. IP58-luokituksen mukaisesti puhelimet ovat vedenkestäviä, mutta eivät vesitiiviitä. Puhelimet voidaan kuitenkin upottaa jopa 1,5 metrin syvyyteen makeassa vedessä 30 minuutin ajaksi.

Taittuvanäyttöisten puhelimien kestävyydessä on viime vuosina menty paljon eteenpäin. Samsung on nyt yksi harvoista, joka pystyy nähtävästi tarjoamaan samassa paketissa niin pölyn- kuin vedenkestävyydenkin.

Odotettavasti Galaxy Z Fold 5- ja Galaxy Z Flip 5 -puhelimet julkaistaan 26. heinäkuuta.

Lähde: Twitter

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Samsung