SonyYleinen

Huhu: Tällainen on Sonyn tuleva lippulaivapuhelin – Näyttöön sekä rakenteeseen tulossa merkittäviä muutoksia

Japanilainen Sony julkistaa jossain kohti vuotta seuraavan lippulaivaälypuhelimensa, joka tunnetaan nimellä Sony Xperia 5 VI. Tällä hetkellä puhelimen julkaisuun on aikaa puolisen vuotta, sillä Xperia 5 IV esiteltiin syyskuussa 2023. 

Nyt Sonyn tulevasta lippulaivasta on kuultu ensimmäisiä huhuja, joiden mukaan Xperia 5 VI:ssä nähtäisiin pari suurempaa muutosta. Puhelimesta on Weibo-viestipalvelussa vuodettu myös ensimmäisiä mallinnoskuvia. 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Huhujen mukaan Sony olisi säilyttämässä tuttua muotoiluaan, eikä olisi radikaalisti lähtemässä muuttamaan markkinoilla erottuvaa muotoiluaan. Sonyn kuitenkin kerrotaan muuttavan nykyistä näytön korkeaa 21:9-kuvasuhdetta perinteisempään 19,5:9-kuvasuhteeseen, joka tarkoittaisi sitä, että puhelin olisi aiempaa leveämpi. Esimerkiksi Apple ja Samsung käyttävät lippulaivapuhelimissaan kyseistä kuvasuhdetta. 

Sonyn lippulaivapuhelimet ovat erottuneet markkinoilla pitkään myös näytön tarkkuuden osalta, sillä monissa Sonyn puhelimissa on nähty 4K-tasoinen näyttö (1644 x 3840 pikseliä). Nyt Sonyn kerrotaan luopuvan 4K-tarkkuudesta, sillä muut valmistajat eivät ole hypänneet 2K-laadusta parempaan 4K-laatuun. Puhelimen näytöllä 4K-tarkkuuden hyödyt jäävät todella pieniksi. Sony siirtynee lippulaivamalleissaan hyvin yleisesti käytettyyn 1440 x 3120 pikselin tarkkuuteen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Rungossa ja näytössä tapahtuvien muutosten lisäksi Sonyn huhutaan muuttavan tänä vuonna julkistettavien puhelimien RAM-muistin määrää. Kaiken kaikkiaan Sony julkistanee tänä vuonna Xperia 1 VI-, Xperia 5VI- sekä Xperia 10 VI -puhelimet. 

Tällä hetkellä Sony on tarjonnut pääasiassa 8 tai 12 gigatavua RAM-muistia, kun nyt Sony saattaisi lisätä mallistoon myös 16 gigatavun RAM-muistiin yltävän mallin. 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Japanilainen Sumahodigest-sivusto kertoo, että Sonyn parhaassa lippulaivassa Sony Xperia 1 VI voisi saada RAM-muistia parhaimmillaan 16 gigatavua. Xperia 5 VI:ssä nähtäisiin edelleen 8 gigatavua RAM-muistia, kun edullisimmassa Xperia 10 VI:ssä olisi 6 tai 8 gigatavua RAM-muistia. 

Toistaiseksi huhuihin kannattaa suhtautua varauksella, sillä Sony on viime vuosina esitellyt puhelimiaan vuoden jälkipuoliskolla. 

Lähde: Weibo, Sumahodigest.com 

5 Kommenttia

 1. Xperia 5 ei ole Sonyn lippulaivamalli vaan Xperia 1 sarja

  1. 1 sarja on kyllä paras Sonyn puhelimista, laatu ja kestävyys omaa luokkaansa.

 2. Sonyn puhelimet ovat kyllä parhaita. Edellinen puhelin kesti käytössä 7v, kunnes teleoperaattorit päättivät luopua kokonaan 3G verkoista ja tietyt turvallisuuspäivitykset ym. eivät enää ole saatavilla vanhoihin malleihin. Kulutusyhteiskuntaa taas herätellään urakalla näillä keinoilla. Puhelin itsessään olisi toiminut varmasti vielä toiset 7v ongelmitta. Hyvä Sony!

 3. Tällä hetkellä myynnissä on, yllättäen, Xperia 5 V, ei IV…

  Viitosessa ei ole ollut koskaan 4K -näyttöä.

  Näytön kuvasuhteen vaihdos on ikävä uutinen. Minulla on käytössä jo kolmas pitkäkäs Sony peräkkäin.

  Nykyinen on Xperia 5 IV. Ostin vähänkäytettynä, kun hinta oli kohdallaan, ja V:ssä oli alettu säästelemään kameroissa (telekamera jätetty pois). Edellistä, Xperia 5 II:sta käytin kolme vuotta, kunnes akku alkoi olla huono. Täytyy koittaa pitää tätä nykyistä kunnossa, jos uusista ei löydy enää mieluista.

 4. ”Japanilainen Sony julkistaa jossain kohti vuotta seuraavan lippulaivaälypuhelimensa, joka tunnetaan nimellä Sony Xperia 5 VI. Tällä hetkellä puhelimen julkaisuun on aikaa puolisen vuotta, sillä Xperia 5 IV esiteltiin syyskuussa 2023.”

  Joku osaa siellä näköjään järjestysluvut. Jos uusi malli on VI, ei sen edeltäjä ole IV vaan V, joka on tullut markkinoille viime vuoden lopulla. IV on tullut joskus aikaisemmin. Itselläni on juurikin Xperia 5V. Toivottavasti tämä kapea ja käteen erittäin hyvin istuva koko huhuista huolimatta säilyisi. Esimerkiksi Samsungin isot ja leveät läimiskät on jo hirveän näköisiä, puhumattakaan käyttömukavuudesta – tosin en Samsungiin koske muutenkaan.

Kommentoi

Lisää aiheesta:Sony