SharpYleinen

Huippuluokan Sharp Aquos R7 -puhelin julkaistiin – erikoisuuksina 47,2 megapikselin kamera tuuman sensorilla ja 240 hertsin OLED-näyttö

Sharp Aquos R7

Sharp on julkaissut tänään Japanin markkinoille uuden Aquos R7 -huippupuhelimen, joka on seuraaja viime vuonna nähdylle mielenkiintoiselle Aquos R6 -puhelimelle. Uutuuspuhelimessa on keskitytty jälleen kameroihin, näyttöön sekä moneen muuhun huippuratkaisuun.

Muotoilultaan Aquos R7 on melkoisen kulmikas, mutta Sharp hyödyntää edelleen materiaaleina alumiinia ja Gorilla Glass Victus -lasia. Puhelin on viimeistelty IP68-luokituksen mukaisella pölyn- ja vedenkestävyydellä. Aquos R7 on julkaistu kahdessa värissä, jotka ovat musta ja harmaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Puhelimen näyttö on kooltaan 6,6 tuumaa ja siinä on WUXGA+ -tarkkuus, joka tarkoittaa 2730 x 1260 pikseliä. Näyttö perustuu Pro IGZO OLED -tekniikkaan, joka takaa jopa 2000 nitin maksimikirkkauden ja 240 hertsin virkistystaajuuden. Näyttö on tällä kertaa tasainen ja siinä on etukameraa varten tehty reikä. Näytössä on tuki Dolby Vision -tekniikalle.

Tehoista on vastaamassa Qualcommin tämän hetken tuorein Snapdragon 8 Gen 1 -järjestelmäpiiri, joka takaa hyvää suorituskykyä ja tuen 5G-yhteyksille. Aquos R7 -mallissa on korkeintaan 12 gigatavua RAM-muistia sekä 256 gigatavua sisäistä tallennustilaa. Tarjolla on myös microSD-muistikorttipaikka aina yhteen teratavuun asti.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Sharp Aquos R7

Kameroihin on panostettu jälleen, sillä Sharp hyödyntää kookasta yhden tuuman kokoista kamerasensoria, joka on tällä kertaa tarkkuudeltaan 47,2 megapikseliä ja sen linssissä on f/1.9 aukko sekä 19 mm polttoväli. Lisäksi tarjolla on 2 megapikselin tasoinen syvyyskamera. Etuosaan on laitettu 12,6 megapikselin tasoinen selfiekamera.

Sharp on tehnyt yhteistyötä kameroissa Leican kanssa, joka on valvonut kamerakehitystä. Leica-logoa ei puhelimessa ole, mutta ”Leitz” -teksti löytyy.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Akunkesto on 5000 milliampeeritunnin akun varassa, mutta latausratkaisuista ei ole vielä kerrottu. Aquos R7 on saanut myös 3D-ultraäänisormenjälkilukijan sekä perinteisen kuulokeliittimen.

Toistaiseksi Sharp ei ole vahvistanut tarkkaa hintaa, mutta Japanissa puhelin tulee myyntiin heinäkuussa 2022.

Lähde: Sharp (japaniksi)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Sharp