MotorolaYleinen

Motorola kehittää ensimmäistä rullattavalla näytöllä varusteltua puhelintaan – koodinimi on Felix

Motorola on kovaa tahtia panostanut aikaisempaa laadukkaampiin ja kalliimpiin puhelimiin, joita ovat viime vuosina olleet taittuvanäyttöiset Motorola Razr -puhelimet sekä huippuluokan Edge-mallisto. Motorola on myös kehittämässä uutta erilaista, mutta mielenkiintoista puhelinta.

Tunnettu vuotaja Evan Blass on julkaissut 91mobiles.com-sivustolla mielenkiintoisia tietoja Motorolan suunnitelmista. Jo aikaisemmin Blass julkaisi live-vuotokuvia kolmannen sukupolven Motorola Razr -puhelimesta, mutta Motorola kehittää myös ensimmäistä rullattavalla näytöllä varusteltua älypuhelinta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Rullattava puhelin on toistaiseksi kehityksessä hyvin alkuvaiheessa, mutta sen koodinimen kerrotaan olevan ”Felix”. Rullattavia älypuhelimia ei ole nähty toistaiseksi yhtäkään kuluttajamarkkinoilla, vaikka esimerkiksi Oppo on jo esitellyt toimivaa konseptipuhelinta ja LG oli tuomassa rullattavan puhelimen markkinoille, mutta päätti luopua liiketoiminnasta ennen sen valmistumista.

Motorolan kehittämän rullattavan puhelimen kerrotaan olevan selvästi erilaisempi kuin aikaisemmin nähdyt ja odotetut puhelimet. Aikaisemmin nähdyissä konsepteissa puhelimet ovat olleet normaalin puhelimen kokoisia, mutta ovat rullautuneet vaakasuunnassa lähes tabletin kokoiseksi laitteeksi.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Motorolan toteutuksessa puhelimen pitäisi laajentua pystysuunnassa, eikä vaakasuunnassa. Puhelimen ollessa kasassa Motorola Felix on noin kolmanneksi, kun kaksi kolmasosaa näytöstä on rullattuna laitteen sisällä. Moottoroiduin näytön ansiosta näyttö avautuu korkeammaksi ja on kompakti laite rullattuna. Konseptina rullattava puhelin olisi samanlainen kuin muutkin yhtiön taittuvat puhelimet, eikä tulossa olisi esimerkiksi Samsung Galaxy Z Fold -puhelimen kaltaisia laitteita.

Puhelin on edelleen kehityksen alkuvaiheessa ja sille on kehitetty Android 12 -pohjainen ohjelmisto. Motorolalla ei ole vielä toimivaa laitteistoprototyyppiä, vaan nykyinen versio on testattu muokatulla Motorola Edge 30 Pro -puhelimen laitteistolla. Evan Blass odottaa, että puhelin on vielä yli vuoden päästä julkaisusta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tänä vuonna Motorolan rullattavaa puhelinta ei todennäköisesti nähdä. Blassin mukaan Motorolan uusi Razr-puhelin koodinimellä ”Maven” julkaistaan kesällä, mutta yhtiö kehittää myös toista taittuvanäyttöistä puhelinta, jonka koodinimi on ”Juno”.

Lähde: 91mobiles.com

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Motorola