SharpYleinen

Leican kameroilla varusteltu Sharp AQUOS R6 esiteltiin – tarjoaa tuuman kokoisen kamerasensorin sekä 240 Hz OLED-näytön

Sharp on esitellyt tänään Japanissa uuden Aquos R6 -puhelimen, joka tarjoaa huippuluokan toteutuksia sekä ensimmäistä kertaa Huawein-puhelimista tutuksi tulleet Leica-kamerat. Uutuuspuhelin tarjoaa yhden erittäin suuren kamerasensorin sekä maailman ensimmäisen 240 hertsin virkistystaajuudella varustellun näyttöpaneelin.

Rakenteeltaan Aquos R6 on alumiinia ja lasia, joten kyseessä on premium-luokan laite. Puhelimen mitoiksi on ilmoitettu 162 x 74 x 9,5 millimetriä sekä painoksi 207 grammaa. Sharp on toteuttanut Aquos R6 -puhelimesta lisäksi IP68-luokituksen mukaisesti pölyn- ja vedenkestävän. Puhelimesta on olemassa kaksi väriversiota, jotka ovat musta ja valkoinen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Uusi Aquos R6 tarjoaa suuren 6,6 tuuman Pro IGZO OLED -näyttöpaneelin, jonka tarkkuus on 2730 x 1260 pikseliä. Kyseessä on maailman ensimmäinen kyseiseen näyttöön perustuva puhelin ja sen erikoisuus on jopa 240 hertsin virkistystaajuus. Aikaisemmin puhelimissa on nähty jopa 144 hertsin virkistystaajuuksia, mutta Sharp on halunnut viedä tämän vielä hieman pidemmälle. Näyttö pystyy vaihtamaan dynaamisesti virkistystaajuutta 1-240 hertsin välillä sisällön mukaisesti. Näyttö on reunoilta kaartuva ja se tarjoaa HDR-tuen ja etukameraa varten tehdyn reiän. Näytössä on myös Qualcommin tuoreimman sukupolven ultraäänisormenjälkilukija.

Tehoista on vastaamassa Qualcommin tuorein Snapdragon 888 -järjestelmäpiiri, jonka rinnalla on 12 gigatavua RAM-muistia sekä 128 gigatavua sisäistä tallennustilaa. Aquos R6 tarjoaa myös Qualcommin kehittyneet Elite Gaming -ominaisuudet. Akunkesto Aquos R6 -puhelimessa on suuren 5000 milliampeeritunnin varassa. Sharp on varustellut laitteen lisäksi Google Assistant -painikkeella ja tuoreimmalla Android 11 -käyttöjärjestelmällä. Yksi ominaisuuksista on myös 3,5 millimetrin kuulokeliitin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Aquos R6 on ensimmäinen Leican kameroilla varusteltu puhelin, joka ei ole Huawein valmistama. Aikaisemmin Huaweilla on ollut yksinoikeus Leican linsseihin, mutta nyt myös Sharp on aloittanut yhteistyön Leican kanssa. Aquos R6 tarjoaa takaosassaan yhden kameran, joka on 20,2 megapikselin sensori, jossa on f/1.9-aukolla varusteltu linssi sekä 19 mm polttoväli. Pääkamerassa on maailman suurin yhden tuuman sensori sekä 7-elementin linssi. Mukana on myös ToF-sensori. Puhelimen etuosaan on saatu yksi 12,6 megapikselin tasoinen selfiekamera.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Takaosan kamerassa on Leican Summicron-linssi, joka takaa yhden kameran toimivan hyvin monessa kuvaustilanteessa. Sharpin mukaan kameran avulla pystytään kuvaamaan kuvia pienemmällä vääristymällä aina laajakuvista telekuviin. Sharpin mukaan yhteistyö Leican kanssa aloitettiin maaliskuussa 2020, josta lähtien yhdessä on kehitetty kamerajärjestelmä, jossa on yhteistyön tuloksena toteutettuna kamera-antureiden, linssien ja kuvanlaadun suunnittelu.

Toistaiseksi Japanissa puhelimen tarkkaa hintaa tai saatavuutta ei ole ilmoitettu. Sharp Aquos R6 on esitelty kahdessa väriversiossa, jotka ovat valkoinen ja musta. Myynnin pitäisi alkaa kesäkuun puolivälin jälkeen.

Lähde: Sharp Aquos R6 -tuotesivu (japaniksi)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Sharp