OnePlusYleinen

Huurtuiko OnePlus 12 -puhelimesi kamera? Näin OnePlus kommentoi harvinaista tilannetta

OnePlus 12

OnePlus 12 on tullut myyntiin Suomessa, ja ensimmäisen viikon aikana on kuultu raportteja muun muassa kameralinssin huurtumisesta pakkasella. Vaikka ongelma kuulostaa ikävältä, niin kyse ei todennäköisesti ole kovinkaan vakavasta ongelmasta tai tuotevirheestä.

SuomiMobiilin testissä olleella OnePlus 12 -testilaitteella ei kameran huurtumista pystytty todentamaan, vaan raportteja siitä on esimerkiksi lukuisia Matkapuhelinfoorumilla. Kameran huurtumista havaittiin SuomiMobiilissa kuitenkin viime vuonna OnePlus Open -puhelimen kanssa, joten sama ongelma on periytynyt nyt OnePlus 12 -puhelimeen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kyseessä on kuitenkin hyvin harvinainen ja usein myös kertaluonteinen ongelma. Linssi saattaa huurtua, kun laitteen lämpötila laskee nopeasti. Usein ongelma havaitaan vain uuden laitteen kanssa. Esimerkiksi viime syksynä OnePlus Open -puhelimen kohdalla havaitsimme linssin huurtumisen, kun puhelimen kameraa käytettiin viileässä ja kosteassa ilmassa, mutta ongelmaa ei saatu toistettua uudestaan.

Eli yleisesti ongelma havaitaan täysin uuden laitteen kohdalla kertaluonteisesti, ja sen uusiutuminen on harvinaisempaa. Vastaavia raportteja kertovat myös Matkapuhelinfoorumin käyttäjät.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

OnePlus on myös kommentoinut tilannetta kameran linssien huurtumisesta. Yhtiön mukaan kameramoduulien ympärillä oleva ilma voi tiivistyä ja ilmetä mikropisaroina kameran linssin sisäpuolella. Kyseessä on vain hetkellinen ongelma, ja kosteus linssistä poistuu, kun puhelimen vie hetkeksi huoneenlämpöön. OnePlussan mukaan ilmiö ei vaikuta tuotteen kuntoon.

”Linssin huuruuntuminen voi tapahtua, kun ympäristön lämpötila muuttuu erittäin nopeasti tai kun laitteen sisä- ja ulkolämpötilassa on merkittävä ero, tai kun puhelinta käytetään todella kosteassa ilmassa. Kameramoduulien ympärillä oleva ilma voi tiivistyä ja ilmetä mikropisaroina kameran linssin sisäpuolella. Mutta tapahtuu vain hetkellisesti ja kun puhelimen vie hetkeksi huoneenlämpöiseen ympäristöön, kosteus poistuu luonnollisesti. Tämä ilmiö ei siis vaikuta tuotteen kuntoon tai laatuun”, kommentoitiin OnePlussalta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Jos ongelma tapahtuu toistamiseen tai ongelma ei katoa, niin OnePlussan mukaan puhelin tulisi viedä huoltoon.

Suomessa OnePlus 12 tuli myyntiin 6. helmikuuta. Puhelimen 12 + 256 gigatavun version suositushinta on 949 euroa ja 16 + 512 gigatavun version suositushinta on 1099 euroa. Kyseessä on huipputason puhelin, jossa on Snapdragon 8 Gen 3 -järjestelmäpiiri, kirkas 4500 nitin OLED-näyttöpaneeli sekä Hasselbladin kanssa kehitetyt kamerat. Puhelimeen voi tutustua tarkemmin SuomiMobiilin kattavasta arvostelusta alapuolelta.

LUE MYÖS: Arvostelussa OnePlus 12 – Nappisuoritus!

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

1 Kommentti

  1. Myös oneplus Nord 3 on tämä sama ”ominaisuus”, että kamera huurtuu.

Kommentoi

Lisää aiheesta:OnePlus