GoogleYleinen

Hyvin edullisen Googlen ja Jion kehittämän 4G-älypuhelimen julkaisu viivästyy – syynä piiripula ja testaus

JioPhone Next

Intialaisen operaattorin Jion ja Googlen yhteistyössä kehittämä JioPhone Next -puhelimen julkaisu viivästyy. Uutuuspuhelimen julkaisua odotettiin alun perin 10. syyskuuta, mutta julkaisua on päätetty lykätä. Syyksi on kerrottu globaali piiripula sekä keskeneräinen testaus.

”Molemmat yritykset ovat alkaneet testata JioPhone Next -puhelinta rajoitetulla käyttäjämäärällä jatkoparannuksia varten ja pyrkivät aktiivisesti saamaan sen markkinoille laajemmin ennen Diwali-juhlasesonkia. Tämä lisäaika auttaa myös lieventämään globaalin piiripulan vaikutusta”, kertoi Jio eilen julkaistussa lausunnossaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Diwalia juhlitaan Intiassa 4. marraskuuta tänä vuonna, joten Jiolta voidaan odottaa enemmän tietoja JioPhone Next -puhelimesta lokakuun lopulla.

Kyseessä on erittäin edullinen 4G-yhteydet tarjoava älypuhelin Intian markkinoille, jonka kehityksessä Google on ollut vahvasti läsnä. Jo aikaisemmin Jio ja Google ovat luvanneet puhelimelle jatkuvasti uusia ominaisuuksia sekä uusimmat järjestelmäpäivitykset, joihin lukeutuvat säännölliset tietoturvapäivitykset sekä OTA-päivitykset. JioPhone Nextin tavoitteena on mahdollistaa Intiassa peruspuhelimista riippuvaiset käyttäjät siirtymään älypuhelimiin.

Puhelimeen on tulossa 1440 x 720 pikselin tasoinen näyttöpaneeli sekä edullisiin puhelimiin suunnattu Qualcommin kehittämä Snapdragon 215 -järjestelmäpiiri. Vastaava piiri on nähty muun muassa Nokia 1.4 -puhelimessa. RAM-muistia laitteessa on vuotojen mukaan 2 gigatavua. Laitteen takaosassa tullaan näkemään 13 megapikselin kamera, joka perustuu OmniVisionin kehittämään OV13B10-sensoriin. JioPhone Next on varusteltuna lisäksi 8 megapikselin tasoisella etukameralla.

JioPhone Next -puhelimen kohokohta on kuitenkin kevennetyssä Android 11 Go -käyttöjärjestelmässä, jonka Jio on optimoinut yhteistyössä Googlen kanssa toimimaan aikaisempaa paremmin lähtötason puhelimessa. Laitteeseen on esiasennettuna monia Googlen palveluita, joita ovat ainakin Camera Go ja Duo Go.

Lähde: Livemint.com

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Google