AppleYleinen

iFixit purki uuden iPhone SE -puhelimen osiin – paljon samaa iPhone 8:n kanssa

iPhone SE osina / Kuva: iFixit

Applen uusi edullisemman hintapisteen iPhone SE saapui myyntiin viime viikolla ja nyt myös iFixit on laittanut uutuuslaitteen palasiksi. iFixit on myös julkaissut kattavan artikkelinsa puhelimen sisuksista löytyvään tekniikkaan ja samalla verrannut laitetta iPhone 8 -malliin. Uusi iPhone SE pohjautuu vahvasti iPhone 8 -puhelimeen ja se käy ilmi myös purkukuvista.

iFixit antoi iPhone SE:n korjattavuudeksi 6/10, joten puhelimen korjaus ei ole aivan toivotonta. Apple on mahdollistanut puhelimessa helpon näytön ja akun vaihtamisen, jotka ovat yleisimpiä komponentteja, joita vaihdetaan. Akku on kooltaan täysin sama kuin iPhone 8 -mallissa, mutta valitettavasti liitin on muuttunut, jonka takia iPhone 8:n akkua ei ole mahdollista asettaa iPhone SE:n sisälle. Suurin negatiivinen asia puhelimen korjattavuudessa oli takalasin vaihtaminen, joka oli varsin epäkäytännöllistä. Lisäksi Apple hyödyntää paljon useita erilaisia ruuveja ja monesti tarvitaan jopa neljän erilaisen ruuvin avaamista.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lisäksi monet muistakin komponenteista ovat vaihdettavissa erikseen, mutta myöskin päikseen iPhone 8 -puhelimen komponenttien kanssa. Verrattuna iPhone 8 -malliin Apple on tehnyt pieniä muutoksia antenneihin ja muutama komponentti on vaihtanut paikkaa. iPhone SE- ja iPhone 8 -puhelimissa käytetään muun muassa täysin samoja Taptic Engine -tärinämoottoria ja kaiutinta, jolloin myös pystytään hyödyntämään siis iPhone 8:n komponentteja korjausoperaatioissa.

Kameroiden osalta Apple hyödyntää iPhone SE -puhelimessa lähes samanlaista kamerasensoria kuin iPhone 8 -puhelimessa. Purkukuvissa on nähtävillä, että kamerasensori on selvästi pienempi kuin iPhone 11 -puhelimessa ja varsin samankokoinen iPhone 8 -mallin kameran kanssa. Tämä tarkoittaa siis, että Apple ei ole päivittänyt kamerasensoria suuremmin, vaan kameran uudet ominaisuudet ovat toteutettu A13 Bionic -järjestelmäpiirin avulla.

iPhone 8-, iPhone SE- ja iPhone 11 -puhelimien kameramoduulit.

Lähde: iFixit.com

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Apple