IntexJollaSailfish OSYleinen

Intialaisen Intexin Sailfish OS -puhelin saapui myyntiin – hinta vain 74 euroa

aqua-fish-sailfish2.0Intialainen matkapuhelinvalmistaja Intex ilmoitti viime vuonna aloittavansa valmistamaan Sailfish OS -käyttöjärjestelmään perustuvia puhelimia. Intex on Intian suurin älypuhelinvalmistaja ja samalla myös ensimmäinen valmistaja, joka ilmoitti käyttöjärjestelmän lisensoinnista.

Intex Aqua Fish nimellä kulkevaa puhelinta esiteltiin jo viime vuonna, mutta virallisesti puhelin julkaistiin MWC-messuilla tänä vuonna. Puhelin on kärsinyt monista viivästyksistä, mutta nyt vihdoin laite on saapunut myyntiin Intiassa. Intex Aqua Fish on täysin sama puhelin, kuin Jollan myyntiin tuoma Jolla C -malli. Laitetta oli saatavilla vai rajoitetusti.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Mielenkiintoisin seikka on siinä, että Jolla myi puhelinta omalla nimellään 169 eurolla, kun taas Intex Aqua Fish -puhelinta myydään Intiassa hieman alle 74 eurolla. Jolla C kuului kehittäjäohjelmaan, joten periaatteessa pelkkää puhelinta ei myyty.

Intex Aqua Fish on nyt myynnissä Intian Ebayssa, ja puhelinta toimitetaan vain Intian markkinoille. Puhelimesta löytyy 5 tuuman HD-näyttö, neliytiminen Snapdragon 212 -järjestelmäpiiri, 2 gigatavua RAM-muistia sekä 16 gigatavua sisäistä tallennustilaa. Aqua Fish tukee myös kahta SIM-korttia ja laitteesta löytyy 8 ja 2 megapikselin kamerat.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Intex