IntexJollaSailfish OSYleinen

Mitä taas Jolla? Loppuunmyyty Jolla C saapui ennakkotilattavaksi Venäjällä

jollac_shop_4Suomalainen Jolla on viimeisen vuoden aikana soutanut moneen suuntaan ja myöskään loppua ei ole näkymässä. Aiemmin Jolla epäonnistui tablettiprojektin kanssa, jonka jälkeen Intex Aqua Fish -puhelimen ympärillä oli vaikeuksia ja väärinymmärryksiä. Jolla päätti yllättäen myös julkaista Intex Aqua Fishin omana puhelimenaan Jolla C -nimen alla. Jolla C oli tarkoitettu vain yhteisölle sekä kehittäjillä, jonka takia puhelinta oli saatavilla hyvin rajattu erä. Jolla C -puhelimia Jolla myi reilut 1000 kappletta onnistuneesti ja viimeiset puhelimet toimitettiin asiakkaille tämän kuun alussa.

Nyt kuitenkinkin jo ”loppuunmyyty” Jolla C on ilmestynyt yksinomaisesti venäläisen Buyon.ru -verkkokaupan valikoimaan. Kyseinen verkkokauppa on aloittanut laitteen ennakkotilausten vastaanottamisen. Jolla C maksaa Venäjällä 14 990 ruplaa, eli noin 205 euroa. Ennakkotilaajat saavat myös 10 prosentin alennuksen ja toimitusten odotetaan alkavan syyskuun lopussa. Jolla ei kommentoinut SuomiMobiilille Jolla C:n myyntiintulosta Venäjällä.

Puhelimen ilmestyminen uudelleen myyntiin on hämmästyttää, sillä Jolla kertoi aiemmin, että Jolla C on myyty loppuun ja tarkoituksena ei ole tuottaa puhelimia enempää. Myöskin venäläiset joutuvat pulittamaan puhelimesta suolaisen hinnan. Esimerkiksi Jolla myi laitettaan omassa verkkokaupassa 169 euron hintaan ja intialainen Intex myy vastaavaa Aqua Fish -puhelinta alle 70 euron hintalapulla Intiassa. Kysymys kuuluukin, että miksi Jolla C on rantautumassa Venäjälle, vaikka puhelimen piti olla loppuunmyyty.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

1 Kommentti

  1. Aqua fishin myynti ebayssa tuohon hintaa, ei löydy virallisesta myynnistä.

Kommentoi

Lisää aiheesta:Intex