iQOOYleinen

iQOO 10 Pro on maailman ensimmäinen puhelin 200 watin pikalatauksella – 10 minuutin latausaika, Snapdragon 8+ Gen 1 ja 120 hertsin AMOLED-näyttö

iQOO 10 Pro

Kiinalainen iQOO on julkaissut kotimarkkinoillaan Kiinassa uudet iQOO 10 -sarjan älypuhelimet, jotka ovat iQOO 10 -perusmalli ja iQOO 10 Pro -huippumalli. Uutuuspuhelimissa iQOO on lähtenyt tarjoamaan tuttuja lippulaivatason ominaisuuksia, mutta myös tuo mukanaan jotain, mitä muilta ei löydy.

iQOO 10 Prossa on 6,78 tuuman kokoinen Samsungin valmistama E5 AMOLED -näyttöpaneeli, jossa on QHD+ -tarkkuus sekä 120 hertsin virkistystaajuus. Näyttö tukee jopa 1500 nitin kirkkautta ja siinä on pyöristetyt reunat. Tehoista on vastaamassa Qualcommin tuorein Snapdragon 8+ Gen 1 -järjestelmäpiiri, jonka rinnalla on jopa 12 gigatavua RAM-muistia sekä 512 gigatavua sisäistä tallennustilaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Puhelimen takaosassa on kolmoiskamera, joka koostuu 50 megapikselin pääkamerasta, 50 megapikselin ultralaajakulmakamerasta sekä 14,6 megapikselin telekamerasta, jolla päästään 3x optiseen zoomaukseen. Etuosaan on saatu yksi 16 megapikselin kamera selfiekuvia sekä videopuheluita varten.

Akunkesto on suuren 4700 milliampeeritunnin akun varassa. iQOO 10 Pro on maailman ensimmäinen puhelin 200 watin tehoisella langallisella pikalatauksella. Valmistajan mukaan lataus onnistuu tyhjästä täyteen vain 10 minuutissa. Huippupuhelimeen on saatu myös tuki 50 watin tehoiselle langattomalle lataukselle.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Muita uutuuspuhelimen ominaisuuksia ovat stereokaiuttimet, X-akselinen värinämoottori sekä infrapunasensori. Käyttöjärjestelmänä toimii Googlen tuorein Android 12, jonka päällä hyrrää OriginOS-käyttöliittymä.

iQOO 10

iQOO 10 erottuu isovelimallista vain hieman. Tarjolla on edelleen 6,78 tuuman kokoinen AMOLED-näyttöpaneeli, mutta tarkkuus on tiputettu Full HD+ -tasolle. Näytössä on myös 120 hertsin virkistystaajuus sekä korkeintaan 1500 nitin kirkkaus. Suorituskyvystä vastaa sama Snapdragon 8+ Gen 1 -järjestelmäpiiri.

Kameroihin on tehty muutama muutos. Tarjolla on edelleen 50 megapikselin optisesti vakautettu pääkamera, mutta sen rinnalla on 13 megapikselin ultralaajakulmakamera sekä 12 megapikselin muotokuvakamera 2x optisella zoomauksella. Etuosassa on sama 16 megapikselin selfiekamera.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Akku on edelleen kooltaan 4700 milliampeerituntia, mutta nyt tuettuna on enää 120 watin pikalataus. Valmistajan mukaan akku latautuu tyhjästä täyteen 19 minuutissa. Tuettuna ei ole valitettavasti langatonta latausta. Muilta osin puhelimet ovat pääosin samanlaisia.

iQOO 10 Pro tulee myyntiin edullisimmillaan 4999 juanin hintaan 8 + 256 gigatavun muistiversiona. Hinta on suoraan muunnettuna 723 euroa. iQOO 10 Pro on esitelty mustassa versiossa ja toinen värivaihtoehto on valkoinen BMW-erikoisversio. Malliston edullisempi versio, eli iQOO 10 tulee myyntiin 3699 juanin hintaan 8 + 128 gigatavun muistiversiona. Hinta on suoraan muunnettuna 535 euroa. iQOO 10 on saatavilla myös mustassa ja valkoisessa BMW-versiossa, mutta näiden rinnalla on myös oranssi väri.

Puhelimet on esitelty vain Kiinan markkinoille, mutta ne julkaistaan valituilla globaaleilla markkinoilla myös iQOO 9T -sarjan laitteina.

Lähde: iQOO

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:iQOO