Iran pohtii suomalaisen Sailfish OS -käyttöjärjestelmän kehittämistä

0

jolla-app-grid-fixedUutissivusto Sputnik kertoo, että Iranin ja Venäjän ministerit ovat tavanneet tällä viikolla Moskovassa. Tapaamisen aikana on keskusteltu monista kysymyksistä, joista mobiilialaa kiinnostavin on vaihtoehto käyttöjärjestelmä. Venäjä kertoi jo viime vuonna valinneensa suomalaisen Jollan Sailfish OS -käyttöjärjestelmän kehittämisen, jonka tarkoituksena on irrottautua Android ja iOS -käyttöjärjestelmien ylivallasta Venäjän markkinoilla.

Nyt Venäjä on ehdottanut Iranille Sailfish OS -käyttöjärjestelmän kehittämistä yhdessä muiden BRICS -maiden kanssa. Iran kertoo harkitsevansa tulevansa mukaan kehittämään Sailfish OS -käyttöjärjestelmää.

Viime vuonna Venäjä esitti ajatuksen kaikille BRICS -valtioille vaihtoehtoisesta mobiilikäyttöjärjestelmästä, josta luotaisiin kansainvälinenhanke, jonka tarkoituksena on vähentää Android ja iOS -käyttöjärjestelmien monopolia.

Venäjällä Sailfish OS -käyttöjärjestelmän kehittäminen on lähtenyt nopeasti käyntiin, sillä Venäjän valtio tarjoaa apurahoja niille kehittäjille, jotka kääntävät Android tai iOS -sovelluksensa Sailfish OS -käyttöjärjestelmälle. Samalla venäläinen yritys nimeltä Open Mobile Platform kehittää jatkuvasti Venäjän markkinoille suunnattua versiota Sailfish OS -käyttöjärjestelmästä, joka on poikinut myös muutamat paikalliset valmistajat mukaan hankkeeseen. Voit lukea aiheesta lisää täältä.

Tietoa kirjoittajasta

Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja. Yhteydenotot: [email protected]

%d bloggaajaa tykkää tästä: