MicrosoftWindows 10

Microsoft sai kaupaksi vain 1.2 miljoonaa Lumia-puhelinta huhti-kesäkuussa

MICROSOFT_LUMIA650_HOTSPOTMicrosoft ei ole paljastanut Lumia-puhelimien myyntilukuja vuoden toiselta neljännesetä (Microsoftin Q4), mutta luku on helppo tarkistaa Microsoftin julkaisemasta raportista, jossa kerrotaan viimeisen vuoden aikana kaupaksi menneen 13,8 miljoonaa Lumia-puhelinta. Microsoft on julkaissut muiden neljänneksien myyntiluvut aikaisemmin, joten viimeisimmän neljänneksen myyntiluvut on mahdollista saada selville pienellä laskutoimituksella.

Microsoft on ilmoittanut myyneensä Q1 aikana 5.8 miljoonaa Lumiaa, Q2 aikana 4.5 miljoonaa Lumiaa ja Q3 aikana enää vain 2.3 miljoonaa Lumiaa. Näiden lukujen valossa saadaan Microsoftin Q4 vuosineljänneksen myyntiluvuksi enää vain 1.2 miljoonaa Lumia-puhelinta.

Tämä tarkoittaa siis, että Microsoft on onnistunut lähes puolittamaan myynnin huhti-kesäkuussa verrattuna tammi-maaliskuuhun. Luku on jo lähes ehtä alhainen, kuin Nokian ensimmäisellä vuosineljänneksellä, jossa Lumia-puhelimet olivat mukana. Tuolloin Nokia raportoi myyneensä miljoona Lumia-puhelinta. Microsoft on tällä hetkellä siirtymässä pois matkapuhelinliiketoiminnasta, josta lähes kaikki työntekijät ovat saaneet lähteä. Jos Lumioiden myynnin romahdus jatkuu samanlaisena, niin muutaman kuukauden päästä Microsoft ei myy enää yhtään puhelinta.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Microsoft