JollaSailfish OSYleinen

Lisätietoja tällä viikolla julkaistavista Sailfish OS -puhelimista

Accione mustana ja valkoisena

Bolivialainen Jala Group julkaisee ensimmäiset Sailfish OS -käyttöjärjestelmään perustuvat älypuhelimensa 13. lokakuuta, eli myöhemmin tällä viikolla. Jalan uudet puhelimet tulevat kantamaan nimiä Accione ja Accione P. Molemmat puhelimista asettuvat hinnaltansa alle 300 dollarin, eivätkä ne ole teknisesti kovinkaan erikoisia, mutta kaikilta osin kuitenkin Sailfish OS  -puhelimien parhaimmistoa.

Puhelimet ovat ulkoisesti hyvin identtisiä ja pääasiassa vain tekniikassa on eroja. Boliviassa halvemman Accione -mallin on kerrottu maksavan noin 110 dollaria ja kalliimpi Accione P taasen noin 250 dollaria. Olemme SuomiMobiilissa aikaisemmin kertoneet, että toinen puhelimista oli paljastunut FCC:n tietokannasta, mutta myöhemmin myös toinen puhelimista paljastui samaisesta tietokannasta. Molemmat Accione-puhelimet ovat valmistettu Kiinassa ja laitteet rakentuvat kuvien mukaan metallista. Puhelimissa on myös normaali 3,5 mm kuulokeliitin sekä USB-C -tyypin latausliitin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Teknisesti halvempi Accione on kuin monet aikaisemmin nähdyt Sailfish OS  -puhelimet. Laitteessa on Snapdragon 210 -järjestelmäpiiri yhdessä 2 gigatavun RAM-muistin. Kalliimpi Accione P on teknisesti hieman kehittyneempi. Tehoista huolehtii Snapdragon 430 -järjestelmäpiiri, jonka kaverina on 3 gigatavua RAM-muistia. Halvempaan versioon verrattuna Accione P:ssä on myös sormenjälkilukija laitteen takakannessa. Jala on myös kertonut puhelimissa olevan jopa 13 megapikselin kamerat sekä 4G LTE -yhteydet. Accione ja Accione P ovat tulossa Boliviassa myyntiin ainakin kahdessa värissä, jotka ovat musta ja valkoinen. Toistaiseksi ei ole tiedossa esimerkiksi puhelimien näyttöjen kokoa tai tallennustiloja.

Jala tulee julkaisemaan uudet puhelimet Jollan kanssa 13. lokakuuta.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Jolla