AppleYleinen

Jälleen uutta tietoa iPhone 14 -puhelimista – ensi vuonna luvassa näytönalainen Face ID -kasvojentunnistus

iPhone 14

Eilen nettiin vuodettiin mallinnuksia Applen ensi vuonna tulevien iPhone 14 -puhelimien yleisestä ilmeestä, jotka saattoivat paljastaa Applen suunnittelemat uudistukset. Apple tulee vasta ensi viikolla 14. syyskuuta julkaisemaan uudet iPhone 13 -puhelimet, joten kaikki tiedot iPhone 14 -puhelimista kannattaa ottaa vielä pienellä varauksella vastaan.

Tällä kertaa analyytikko Ross Young on kertonut omia tietojaan ensi vuoden iPhone 14 -puhelimien näytöistä sekä erityisesti Face ID -kasvojentunnistuksesta. Vuodetut mallinnuskuvat tulevista puhelimista paljastivat Applen vihdoin poistavat suuren näyttöloven ja siirtyvän käyttämään etukameraa varten tehtyä reikää. Nähtävästi Apple tulee siirtämään Face ID -tekniikat ensi vuonna näytön alapuolelle, jos on uskomista uusimpia tietoja.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen


Ross Youngin mukaan Apple olisi työstämässä näytönalaista Face ID -ratkaisua ainakin iPhone 14 Pro ja iPhone 14 Pro Max -puhelimiin. On kuitenkin hyvä huomata, että näytönalainen Face ID on edelleen kehityksessä, ja jos vastaan tulee ongelmia, niin Apple saattaa joutua iPhone 14 -puhelimissakin tyytymään näyttöloveen. Jos näytönalaista Face ID -kasvojentunnistusta ei nähdä vielä ensi vuonna, niin se tulee tarjolle todennäköisesti vuonna 2023.

Tietojen mukaan Apple ei haluaisi tuoda puhelimiinsa Touch ID -sormenjälkilukijaa takaisin, vaikka sekin olisi jo mahdollista. Apple on nähtävästi kehittämässä enemmän Face ID -tekniikkaa. iPhone 14 -puhelimissa loveton muotoilu tullaan näkemään suurella todennäköisyydellä ainoastaan Pro-malleissa, mutta muissa malleissa voi olla edelleen leveä loviratkaisu.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Aikaisemmin vuotaneiden kuvien mukaan iPhone 14 -puhelimissa olisi paksumpi muotoilu, jotta kamera-alue olisi saatu samalle tasolle takalasin kanssa. Lisäksi muotoilussa otetaan käyttöön pyöreät painikkeet, jotka nähtiin iPhone 4 -puhelimessa. Applen odotetaan myös erityisesti iPhone 14 Pro -versioissa ottavan käyttöön titaanikehyksen.

Ensi vuonna ei välttämättä tulla näkemään enää uutta mini-puhelinta, sillä iPhone 12 mini on osoittautunut myynnillisesti heikoksi. Huhujen mukaan luvassa saattaisi olla kaksi 6,06 tuumaista puhelinta, jotka voisivat olla iPhone 14 ja iPhone 14 Pro. Lisäksi odotuksissa olisivat kaksi 6,68 tuumaista mallia, jotka olisivat iPhone 14 Max ja iPhone 14 Pro Max. Tiedot ensi vuoden iPhone-puhelimista kannattaa ottaa varauksella vastaan, sillä julkaisuun on vielä vuosi aikaa.

Lähde: Twitter (Ross Young)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Apple