AndroidSamsungYleinen

Samsung joutuu muuttamaan päivitystapaansa – jatkossa Android 13 -käyttöjärjestelmään perustuvien laitteiden on tarjottava saumattomat päivitykset

Samsungin päivitysprosessi on jo nykyisin vanhentunut.

Android-käyttöjärjestelmä on tukenut saumattomia päivityksiä jo vuodesta 2016 lähtien ja se on nähty monissa Googlen Pixel-puhelimissa. Kyseessä on toteutus, jossa päivityksille on varattu erillinen osio, joka mahdollistaa puhelimien päivittämisen aikaisempaa vaivattomammin.

Ominaisuus on ollut tarjolla jo vuosia ja myös monet valmistajat ovat päättäneet hyödyntää sitä. Saumattomat päivitykset eivät välttämättä tarkoita päivityksien tulevan nopeammin, mutta se minimoi viiveet.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Google kehittämä Seamless Updates -mekanismi eliminoi perinteisen OTA-päivitysmekanismin ongelmat. Aikaisemmin päivityksien asentaminen oli yleisesti pitkä prosessi, jossa puhelinta ei voitu käyttää samaan aikaan. Puhelin käynnistettiin erilliseen päivitysympäristöön, joten laitteen käyttäminen ei ollut mahdollista.

Seamless Updates -mekanismissa OTA-päivitykset ladataan ja otetaan käyttöön taustalla Androidin ollessa käynnissä. Tämän jälkeen puhelin vaatii vain nopean uudelleen käynnistämisen, jonka jälkeen uusin päivitys otetaan käyttöön.

Mekanismilla on muitakin vahvuuksia, sillä käyttäjät voivat keskeyttää tai jatkaa päivityksiä eri tilanteiden mukaan. Lisäksi siinä on sisäänrakennettuna vikasuojaus viallisille OTA-päivityksille, mikä mahdollistaa käyttöjärjestelmän päivityksen tehokkaan palauttamisen, jos päivitys lopettaa käyttöjärjestelmän käynnistymisen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Vaikka monet Android-valmistajat käyttävät Seamless Updates -mekanismia, niin ominaisuudella on ollut myös joitakin ongelmia, minkä vuoksi esimerkiksi Samsung ei käytä sitä. Google on työskennellyt muutaman viime vuoden ajan korjatakseen nämä ongelmat, mutta nyt siitä on nyt tehty pakollinen osa Android 13 -laitteita. Android 13:sta alkaen perinteinen OTA-päivitysmekanismi on vanhentunut, joten jokainen Android-päivitys asentuu jatkossa saumattomasti.

Muutos ei koske puhelimia, joihin päivitetään Android 13, vaan laitteita, jotka julkaistaan Android 13 -käyttöjärjestelmällä. Samsung kuitenkin joutuu muokkaamaan tulevissa laitteissaan päivitystapaa, joten mahdollisesti Galaxy S23 on ensimmäinen Samsung-puhelin, jossa on saumattomat päivitykset.

Lähde: Twitter (Mishaal Rahman)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android