XiaomiYleinen

Xiaomi Civi 2 muistuttaa iPhone 14 Prota – etuosasta paljastui pillerimäinen reikä

Xiaomi Civi 2:n näytössä on leveä reikä.

Xiaomi vahvisti eilen julkaisevansa kotimarkkinoillaan Kiinassa 27. syyskuuta uuden Xiaomi Civi 2 -älypuhelimen. Laitteesta julkaistiin eilen vain kuvia takaosasta, mutta nyt Xiaomi on kääntänyt puhelimen ympäri ja julkaissut kuvia näytöstä. Uutuuspuhelin muistuttaakin yllättävästi Applen uusinta iPhone 14 Prota.

Pian julkaistavassa Xiaomi Civi 2 -puhelimessa on mielenkiintoinen muotoilu myös etuosassa. Puhelimessa on AMOLED-näyttöpaneeli, joka kaartuu reunoilta, mutta näytön yläreunassa on keskitetty pillerimäinen reikä. Etuosassa on kaksi kamerasensoria, jonka takia reiästä on jouduttu tekemään normaalia leveämpi, aivan kuten iPhone 14 Pro -puhelimissa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Xiaomi lupaa puhelimessa olevan yhtiön toistaiseksi paras etukamerajärjestelmä, joka takaa upeiden selfiekuvien taltioimisen. Xiaomi Civi 2:n etuosassa on 32 megapikselin pääkamera sekä 32 megapikselin ultralaajakulmakamera 100 asteen kuvausalueella. Kameroiden pitäisi tuottaa hyvää jälkeä myös heikossa valaistuksessa.

Aikaisempien huhujen mukaan puhelimen tehoista tulisi vastaamaan Qualcommin kehittämä Snapdragon 7 Gen 1 -järjestelmäpiiri. Tietojen mukaan puhelimen mallinumero olisi 2209129SC, joka on paljastanut myös Kiinan 3C-sertifioinnista. Koodinimen tiedetään olevan ”Ziyi”. Huhujen mukana puhelimessa olisi 6,56 tuuman kokoinen OLED-näyttöpaneeli, jossa on korkea 120 hertsin virkistystaajuus. Lisäksi puhelimeen on odotettu jopa 12 gigatavua RAM-muistia sekä 256 gigatavua sisäistä tallennustilaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Akku tulee olemaan 4500 milliampeeritunnin kokoinen ja sitä ladattaneen 67 watin tehoisella pikalatauksella. Huhujen mukaan pääkamera olisi voinut olla 200 megapikselin tasoinen, mutta kuvat vahvistavat sen olevan 50 megapikselin tasoinen. Puhelimeen odotetaan myös 8 megapikselin ultralaajakulmakameraa sekä 2 megapikselin makrokameraa.

Tarkempia tietoja Xiaomi Civi 2 -puhelimesta kuullaan varmasti lähipäivinä, mutta kaikki tiedot varmistuvat viimeistään ensi viikolla.

Lähde: Weibo (Xiaomi, kiinaksi)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

1 Kommentti

  1. Eiks tämä ainakin noissa kuvassa oleva laite muistuta lähinnä Samsungin rautaa? Ehkä tuo kamera uloke on vähän iPhone ruma mutta muuten samppa.

Kommentoi

Lisää aiheesta:Xiaomi