SonyYleinen

Jättivuoto paljastaa kaiken mielenkiintoisen Sony Xperia 1 VI -puhelimesta – Julkistus huomenna

Kuva: Insider Sony / X

Nettiin on vuodettu vain päivää ennen odotettua julkaisua yksityiskohtaiset tiedot Sonyn tulevasta Xperia 1 VI -lippulaivapuhelimesta. Tiedot ja kuvat ovat peräisin nähtävästi Sonyn Japanissa järjestämästä ennakkotilaisuudesta, jotka on jakanut X-palvelussa Insider Sony -käyttäjä.

Xperia 1 VI tulee näkemään paljon uudistuksia verrattuna edeltäjään. Vuodon mukaan tarjolla Sonyn historian kirkkain näyttöpaneeli, joka on saamassa uudenlaisen 19.5:9-kuvasuhteen Sonylle totutumman 21:9-kuvasuhteen sijasta. Näytössä on myös LTPO-tekniikka, joka mahdollistaa virkistystaajuuden vaihtelun 1–120 hertsin välillä. Näytössä on myös Sunlight Visio Mode parempaa luettavuutta varten auringonvalossa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kuva: Insider Sony / X

Sony tuo mukana 5000 milliampeeritunnin kokoisen akun, jonka avulla luvataan 2 päivän akunkesto. Tuettuna on langaton lataus ja luonnollisesti myös käänteinen langaton lataus. Tehoista vastaa vuodon mukaan Qualcommin uusin Snapdragon 8 Gen 3 -järjestelmäpiiri. Xperia 1 VI:n sisällä on parempi höyrykammio lämmönhallitsemiseksi.

Kamerat tulevat vuodon perusteella saamaan päivityksiä. Kaikki kolme takaosan kameraa ovat tarkkuudeltaan nähtävästi 48 megapikseliä ja perustuvat Exmor T -toteutukseen ja ZEISS-optiikoihin. Pääkamerassa on 24 mm ja 48 mm polttovälit, joka tarkoittanee 2-kertaista zoomausta sensorista. Ultralaajakulmakamerassa on 16 mm polttoväli.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kuva: Insider Sony / X

Sony tulee nähtävästi tekemään uudistuksia telekameraan. Kyseessä on maailman ainoa puhelin, jossa on 85-170 mm polttovälin saumaton zoomaus. Yhdessä tekoälypohjaisen asennontunnistuksen kanssa, Sonyn luvataan tarjoavan laajempi valokuvauskokemus. Kameraan on saatu 399 automaattista tarkennuspistettä, S-Cinetone for mobile sekä Creative Look -toiminto.

Laitteen kerrotaan sisältävän myös Human Pose Estimation -teknologian, joka ennustaa ihmisen nivelten sijainnin 3D-tilassa. Xperia 1 VI tukee 4K HDR -videotallennusta 120 fps -tasolla. Sony yhdistää myös Photography Pro-, Videoography Pro- ja Cinema Pro -sovelluksensa yhdeksi käyttäjäystävälliseksi sovellukseksi. Lisäksi Sony aikoo esitellä uuden Video Creator -sovelluksen.

Kameroihin liittyvä parannus on myös suurempi kameran laukaisin painike.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kuva: Insider Sony / X

Sony tulee tietojen mukaan panostamaan myös äänikokemukseen. Xperia 1 VI:n kerrotaan tarjoavan uuden kaiutinmoduulin, joka tuo mukanaan parempaa ääntä. Puhelimessa on myös perinteikäs 3,5 mm kuulokeliitin.

Muotoilu tulee olemaan tuttu, vaikkakin laite on aikaisempaa matalampi. Xperia 1 VI:n paksuuden kerrotaan olevan 8,2 millimetriä ja painoa on 192 grammaa. Vuoto kertoo värejä olevan neljä kappaletta, jotka ovat Black, Platinum Silver, Khaki Green sekä Scarlet.

Sony on kertonut julkistavansa uusia tuotteita 15. toukokuuta kello 10.00 Suomen aikaa. Jos nyt vuotaneet yksityiskohdat pitävät paikkansa, niin vahvistusta ei enää kauaa tarvitse odottaa. Aikaisemmin nettiin vuoti jo tarkkoja kuvia Xperia 10 VI -puhelimesta.

Lähde: X

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Sony