GoogleYleinen

Jättivuoto paljastaa lähes kaiken Googlen tulevasta Android TV -laitteesta

Googlelta odotettiin toukokuun aikana uutta Chromecastin seuraajaa Google I/O -kehittäjätapahtumassa, mutta tapahtuman perumisen takia laitetta ei ole vielä julkaistu. Nyt XDA Developers -sivusto on julkaissut tulevasta laitteesta kuvia sekä tarkkoja tietoja, joita voidaan pitää luotettavina.

Sivuston mukaan laitteen koodinimi on ”Sabrina” ja kyseessä on televisioon liitettävä lisälaite, joka pitää sisällänsä Android TV -ohjelmiston. Laitteen pitäisi tulla myös erillisellä kaukosäätimellä varusteltuna, joten kyseessä on selvästi kehittyneempi lisälaite kuin suosittu Chromecast. Vuodettujen kuvien mukaan Googlen tuleva Android TV -lisälaite on tulossa saataville perinteisten mustan ja valkoisen väriversion lisäksi myös vaaleanpunaisessa värissä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Vuotanut markkinointivideo paljastaa myös osittain Googlen suunnitteleman kaukosäätimen, jossa on varsin tutut painikkeet sekä erillinen Google Assistant -painike. Vuodoissa nähdään ainoastaan kaukosäätimen valkoinen väriversio, mutta nähtävästi luvassa on myös musta ja vaaleanpunainen väriversio. Vuoto paljastaa myös hieman Googlen muutoksista Android TV:n käyttöliittymään. Nyt Android TV:stä löytyy integroitu Google Nest -ilmoitusjärjestelmä, parannettu Google Assistant -käyttöliittymä sekä integroitu YouTube TV.

Muiden tietojen mukaan Googlen Android TV -lisälaite tukee Dolby Vision -tekniikkaa ja laite saa tehonsa Amlogic-järjestelmäpiiristä. Koska laitteen julkaisu on viivästynyt jo useaan otteeseen, niin Google on saattanut tehdä siihen joitakin muutoksia, mutta todennäköisesti XDA Developersin julkaisemat tiedot ovat hyvin luotettavia.

Huhujen mukaan Google saattaisi tulla myymään nyt vuotanutta laitetta Nest-brändin alaisuudessa, mutta toistaiseksi hinnoittelusta tai saatavuudesta ei ole tarkkoja tietoja. Aikaisempien huhujen mukaan laitteen hinta asettuisi alle 80 dollariin.

Lähde: XDA Developers

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Google