SamsungYleinen

Jättivuoto paljastaa Samsung Galaxy Z Fold 5- ja Galaxy Z Flip 5 -puhelimien tuotekuvat ja tekniset tiedot

Galaxy Z Fold 5 ja Z Flip 5 / Kuva: XDA Developers, SnoopyTech

Samsung on julkistamassa heinäkuun lopulla uudet taittuvanäyttöiset älypuhelimensa, jotka ovat huhujen mukaan Galaxy Z Fold 5 sekä Galaxy Z Flip 5. Puhelimista on nähty jo aikaisemminkin vuotoja, mutta nyt tiedoistaan tunnettu SnoopyTech on jakanut XDA Developers -sivuston kanssa uusia kuvia sekä tarkat tekniset tiedot.

Vuotokuvat eivät jätä juurikaan mielikuvitukselle varaa ja niiden odotetaan olevan Samsungin virallisia tuotekuvia. Galaxy Z Fold 5 nähdään kolmessa väriversiossa, jotka ovat sininen, beige sekä musta. Galaxy Z Flip 5 -puhelimesta nähdään neljä väriversiota, jotka ovat beige, vihreä, harmaa sekä violetti.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Galaxy Z Fold 5 näyttää aivan edeltäjältään, mutta myös pieniä muutoksia on havaittavissa. Takaosassa on kolmoiskamera, jonka rinnalla on yksi LED-salamavalo. Edeltäjässä salama löytyi kameroiden alta. Samsungin odotetaan uudistavan saranaa niin, että mitään rakoa ei pitäisi jäädä laitteen ollessa kiinni.

Galaxy Z Flip 5 tulee saamaan suuremman uudistuksen ulkonäyttöönsä. Näyttö on aikaisempaa suurempi, kuten on aikaisemmin vuotokuvissa nähty. Muilta osin puhelin on ulkoisesti tuttua Samsungia ja myös tähän malliin on tulossa uudistettu sarana.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Samainen vuoto paljastaa myös tarkat tekniset tiedot molempien puhelimien osalta. Galaxy Z Fold 5 -puhelimeen on tulossa 7,6 tuuman kokoinen Dynamic AMOLED -näyttöpaneeli, jossa on 2176 x 1812 pikselin tarkkuus ja 120 hertsin virkistystaajuus. Kyseessä on LTPO-paneeli, joten virkistystaajuus laskee jopa 1 hertsiin.

Ulkopuolella kerrotaan olevan 6,2 tuuman Dynamic AMOLED -näyttöpaneeli, jossa on 2316 x 904 pikselin tarkkuus sekä 120 hertsin virkistystaajuus. Galaxy Z Fold 5:n tehoista kerrotaan vastaavan Snapdragon 8 Gen 2 -järjestelmäpiirin, jonka rinnalla on 12 gigatavua RAM-muistia sekä 256 tai 512 gigatavua sisäistä tallennustilaa. Akun koko on 4400 milliampeerituntia ja käyttöjärjestelmänä on Android 13. Galaxy Z Fold 5 on myös IPX8-luokiteltu.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Puhelimen takaosassa on vuodon mukaan 50 megapikselin pääkamera, jossa on f/1.8-aukko. Toinen kameroista on 12 megapikselin (f/2.2) ultralaajakulmakamera sekä kolmantena on 12 megapikselin (f/2.2) telekamera. Sisäpuolella on 4 megapikselin näytönalainen etukamera ja ulkopuolella on 10 megapikselin selfiekamera.

Yhteyksien osalta tarjolla on NFC, Wi-Fi 6E, Bluetooth 5.2 sekä USB-C 3.2. Galaxy Z Fold 5:n kerrotaan pitävän sisällään dual-SIM-tuen, joka on toteutettuna nano-SIM ja eSIM-korteilla. Mitoiksi kerrotaan 6,71 x 15,49 x 1,34 senttimetriä ja painoksi 253 grammaa.

Galaxy Z Flip 5 -puhelimessa on vuodon mukaan 6,7 tuuman kokoinen Dynamic AMOLED -näyttöpaneeli, jossa on LTPO-tekniikka (1-120 Hz) sekä 2640 x 1080 pikselin tarkkuus. Ulkonäyttö on 3,4 tuuman kokoinen ja siinä on 720 x 748 pikselin tarkkuus sekä 1-120 hertsin virkistystaajuus. Ulkonäytön pitäisi mahdollistaa nopeasti ilmoituksien katsomisen, musiikin hallinnan sekä selfiekuvien ottamisen pääkameralla.

Tehoista vastaa myös Snapdragon 8 Gen 2 -järjestelmäpiiri. RAM-muistia on 8 gigatavua ja sisäistä tallennustilaa vastaavasti 256 tai 512 gigatavua. Odotettavasti puhelimessa olisi Bluetooth 5.2, Wi-Fi 6E sekä Dual-SIM (nano-SIM ja eSIM). Käyttöjärjestelmäksi kerrotaan Android 13.

Takaosan kamerat ovat 12 megapikseliä. Pääkamerassa on f/1.8-aukolla varusteltu linssi ja ultralaajakulmakamerassa on f/2.2-aukon linssi. Etukameran tarkkuus on 10 megapikseliä ja siinä on f/2.4-aukko. Galaxy Z Flip 5:n mitoiksi kerrotaan 7,19 x 8,51 x 1,51 senttimetriä.

Julkaisun on huhuttu tapahtuvan 26. heinäkuuta. Odotettavasti vuotoja tullaan näkemään vielä useita tulevina viikkoina.

Lähde: XDA Developers

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Samsung