OnePlusYleinen

OnePlus julkistaa myös Nord CE 3 5G -puhelimen sekä Nord Buds 2r -kuulokkeet 5. heinäkuuta

OnePlus Nord 3 5G, OnePlus Nord CE 3 5G sekä OnePlus Nord Buds 2r.

OnePlus kertoi julkistavansa 5. heinäkuuta järjestettävässä tilaisuudessa uuden Nord 3 5G -älypuhelimen globaaleille markkinoille. Tällä kertaa kiinalaisbrändi panostaa enemmän Intian markkinoille, jossa tullaan näkemään samalla myös kaksi muuta uutta Nord-malliston tuotetta. Luvassa on toinenkin puhelin sekä uudet kuulokkeet.

Siinä missä OnePlus Nord 3 5G nähdään myynnissä Suomessakin, niin Intian markkinoille on jäämässä ainakin kaksi tuotetta. Nämä ovat edullisempi OnePlus Nord CE 3 5G -puhelin sekä Nord Buds 2r -kuulokkeet. Aikaisemminkin OnePlus on julkistanut osan puhelimista aluksi Intiassa ja myöhemmin ne on tuotu Eurooppaan. Nord CE 3 5G:n edeltäjät Nord CE 2 sekä Nord CE ovat olleet suosittuja myös Suomessa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

OnePlus Nord CE 3 5G

OnePlus Nord CE 3 5G -puhelimesta on jaettu jo nyt ensimmäinen kuva, jonka mukaan ulkoinen muotoilu on vastaava Nord CE 3 Lite 5G:n kanssa. Takaosassa on kaksi kameraympyrää, joista ylemmässä on pääkamera ja alemmassa on kaksi muuta kameraa. Kameroiden välissä on LED-salamavalo. Puhelimen yläreunassa nähdään lisäksi infrapunalähetin. Väriversiona on Aqua Surge.

Aikaisemmissa huhuissa OnePlus Nord CE 3 -puhelimessa kerrottiin olevan 6,7 tuuman kokoinen AMOLED-näyttöpaneeli, jossa on 120 hertsin virkistystaajuus sekä 950 nitin kirkkaus. Tehoista pitäisi vastata Snapdragon 782G -järjestelmäpiirin, joka on suunniteltu keskihintaluokkaan tarjoten 5G-tuen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Huhun mukaan puhelimessa olisi jopa 12 gigatavua RAM-muistia, joka perustuu LPDDR4X-versioon. Lisäksi virtuaalisen RAM-muistin avulla se voidaan kasvattaa 16 gigatavuun. Vuotajan mukaan puhelimessa olisi HyperTouch- ja HyperBoost Engine -toiminnot.

Akku tulee olemaan 5000 milliampeeritunnin kokoinen ja sitä pitäisi pystytä ladata 80 watin SuperVOOC-pikalatauksella. OnePlus Nord CE 3:n kerrotaan saavan NFC-tuen, infrapunalähettimen, sekä X-akselisen värinämoottorin. Käyttöjärjestelmäksi mainitaan Android 13, jonka päällä on OxygenOS 13.1. Päivityslupauksen pitäisi olla 2 vuotta Android-versioita ja 3 vuotta tietoturvapäivityksiä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kameroita on takaosassa kolme kappaletta, joista tärkein on 50 megapikselin IMX890-sensoriin perustuva optisesti vakautettu pääkamera. OnePlus tulee tarjoamaan myös 8 megapikselin 112 asteen ultralaajakulmakameran sekä 2 megapikselin makrokameran. Etukameran tarkkuudesta ei ole tietoa.

Toinen uutuuksista vain Intian markkinoille on Nord Buds 2r -kuulokkeet. Nähtävästi kyse on muokatusta Nord Buds 2 -kuulokkeiden versiosta. Muotoilu vaikuttaa kuvien perusteella pyöristetymmältä. Kuulokkeista on kaksi väriversiota, jotka ovat harmaa Deep Grey sekä sininen Triple Blue. Hinnaksi on huhuttu 2299 rupiaa, joka vastaa 26 euroa.

OnePlus Nord Buds 2r.

Lähde: OnePlus

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:OnePlus